Witam,
Zeszłej zimy wgniotłem sobie prawe drzwi w moim aucie. Pozbierałem się i chciałem to w końcu uporządkować.
Wybieram się lada dzień do lakiernika porozmawiać co i jak.
Jak na razie wymyśliłem sobie, że nie będziemy nic szpachlować, malować boków, tylko kupie na Allegro drzwi boczne w tym kolorze i najwyżej dam całe auto do np. polerowania (lakier jest wypalony włoskim słoneczkiem, to całemu auto się przyda kosmetyczna). Wiadomo że drzwi dokładnie w tym kolorze nie kupię, więc jakieś tam różnice będą widoczne, ale nie chcę nic szpachlować.
Mam do Was pytanie, czy:
1. drzwi we wszystkich Alfach 145 zewnętrznie były takie same, czy jednak muszę kupić je konkretnie z mojego rocznika 1997? Widziałem na aukcjach drzwi z modeli z silnikiem boxera i z alf po 2000, czy będą pasowały do mojej AR z 1997?
2. Czy ktoś z Was robił podobne zabiegi> dobrze kombinuję z nowymi drzwiami czy szpachlować i malować?
3. trochę z innej baczki, jeżeli mechanizmy podnoszenia i opuszczania szyb mają mało mocy, widać że z trudem poruszają szybę, czy trzeba je wymieniać? Płyną przez nie spore prądy (i szybko się zużywają) i być może trzeba wymienić w nich szczotki? tak robiłem w silniczku wycieraczki tylnej i bardzo pomogło, chodzi jak nowy. Te w mechanizmach do szyb są podobne, może potrzebne jest