Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: [156] Jakie felgi?

Lukasz1983
    Gość

Domyślnie [156] Jakie felgi?

Witam!!
    Chcialbym na swieta sprezentowac mojej belli nowe trzewiczki tylko nie wiem jakie...............Wogole jakie max mozna wstawic do 156 bez zadnych przerobek tak zeby nie bylo problemu z chaczeniem o nadkola bo przod ma obnizony o 40 mm :|?:

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

jakie można max wstawić czy na jakich da się jeszcze jeździć???
    Ja mam 16" AEZ Xylo i jezdzi siefajnie aczkolwiek teraz kupiłbym 17.
    Sa i tacy co mają 18 i jezdzą.
    Pzdr

pawekk9
    Gość

Domyślnie

Szczerze odradzam 17' felgi do 156. Jeździłem na takich kilka miesięcy i to masakra, plomby z zębów wypadały. Fakt wygląda pięknie ale komfort jazdy żaden szczególnie po naszych drogach. Teraz wywaliłem 1200 zł na naprawę zawieszenia. Rozsądny wymiar i w miare komfortowy do 156 to 16'. Po co masz się uczyć na swoich błędach jak możesz uczyć się na moich :wink: pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

pawekk9 ma racje. Na nasze drogi szkoda wybijac zawieszenia na 17 calowych kolach.
    Ja wlasnie poszukuje ladnych 16 oryginalnych AR - tych ze sportpack'a.

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Bardzo dobrze pasują felgi RH Tecnic jeśli chodzi o wygląd (szczególnie do czerwonych 156). Wiadomo, że im większe tym atrakcyjniejsze, ale droższe w ekspoatacji i mniej komfortowe - producent zaleca 15" i 16", ale można jeździć i na 17" bez problemu o ile drogi nie są wylożonej studzienkami i dziurami oraz nie masz wrażliwej du**

RH Tecnic:
    http://www.falgshop.se/store/catalog/images/AE_858.jpg
    http://www.kat-versand.de/RH-Alufelgen/Ibiza4tecnic.JPG
    http://www.alfa156.net/owner/brink2.jpg (podobno 18")

P.S
    Nie napisałes, że to kombi bo te co podałem bardziej nadają się do sedana, ale postaram się coś ciekawego jeszcze wrzucić.

mojax
    Gość

Domyślnie

Hej! Ja Ci powiem że jeżdżę na 17 już 2 lata i już nigdy nie zamieniłbym ich na żadne 16 i 15. Prosty powód - hamowanie przy szerokości opony 225 cm - po prostu bajka, trzymanie się drogi i trakcja tak samo. Pozatym koledzy jeżeli zaczniecie zwracać uwagę na detale a nie tylko żeby napisać posta to zauważycie że kolega pisze ze Szkocji a tam problemów z drogami nie ma. Moje koła to Arcasting, są naprawdę piękne, masę ludzi zaczepiło mnie na ulicy pytając o nie i podziwiając jak wspaniale na nich wygląda samochód. Jeżeli chcesz zdjęcia to rzuć e-m, ale obawiam się że możesz je kupić raczej w polsce, w UK ich nie widziałem. Pozdrawiam!

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał mojax
    zauważycie że kolega pisze ze Szkocji a tam problemów z drogami nie ma
    Sluszna uwaga!! Tez to przegapilem. Zwracam honor i oczywiscie w tej sytuacji - tylko 17".

Cytat Napisał Lukasz1983
    Chcialbym na swieta sprezentowac mojej belli nowe trzewiczki
    Lukasz1983 - tak patrzylem w dziale "nasze belle" na twoje auto.... Nie chcialbys sprzedac tych felg co masz obecnie?

Kosiar
    Gość

Domyślnie

powiem tak im mniejszy rozmiar to większy komfort jazdy aczkolwiek na zlotach tuningowych i na ulicy lepiej się prezentuje na niskoprofilowym ogumieniu i dużych felunkach ja teraz na lato myślę że będę się na 18' turlał

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Kosiar dobrze, że wiesz o co w tym chodzi bo felgi mają wyglądać bo po to się je zmienia (chyba innych zalet nie ma ze zmiany tak właściwie). Jakie felgi kupić jeśli chodzi o styl to jedynie moge podrzuciś jakieś strony bo wybór ich to kwestja gustu głównie.

http://www.alfa156.net/ w dziale -Your156- masz galerie 156 i zazwyczaj można i ciekawe felgi wypatrzeć.

Przejżyj sobie też galerie Alfaholików bo trochę było aut po tuningu i z ciekawymi felgami (kiedyś wpadłem na Korcza i bardzo ciekawie jego felgi z Alutec wyglądały http://www.forum.alfaholicy.org/topi...tki-vt1377.htm - w polowie strony).

156 kombi ciekawie też może wyglądac na tak zwanych szprychach

Lukasz1983
    Gość

Domyślnie

Dzieki panowie za pomoc!!Serce podpowiada 18" no ale rozum mowi ze byloby lepiej gdybym wybral 17" na jakims fajnym kapciu np.225 moze szerszym