Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem alfa romeo 147

qwerty1992
    Gość

Domyślnie Problem alfa romeo 147

Witam wszystkich jestem młodym posiadaczem alfy romeo 147 1.9 jtd z 2004r. mój problem wygląda następująco
    podczas jazdy na ostrych zakrętach zacina mi sie pedał gazu, jest tak na każdym biegu, pedał jest martwy ( dodam odrazu ze samochód jest zatankowany pod sam korek, tak wiec nie ma możliwości że paliwo gdzies sie przechyla i brakuje go),mało tego problem też sie powtarza na górce jeśli stoję na lekkim podjeździe i chce ruszyć to samochód momentalnie gaśnie( zapowietrza się, po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka znowu sie zapala i jeśli droga jest równa jedzie bez probe mu.) czytałem na tej strone że problemem może być paliwo ze statoli tzw. GOLD alfą przejechałem już 11tyś km i problem pojawił się niedawno a cały czas jeździłem na tym paliwie. dodam jeszcze że pompa paliwa jest Ok ponieważ podczas przekręcania kluczyka na zapłon słychać jej prace. ja osobiscie dopuszczam dwie możliwości w baku musi znajdować sie jakieś zanieczyszczenie, albo jakiś przewód jest nieszczelny. chciałbym sie tez dowiedzieć jak to jest z pompą w naszej alfie czy ona chodzi tylko podczas zapłonu a później silnik sam sobie "ssie" ropke czy chodzi cały czas... dodam jeszcze że wykluczyłem też możliwość tego że jakaś kostka od pedału gazu się odpięła. Samochód sie najnormalniej w świece zapowietrza a ja nie wiem co moze być tego powodem, jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo miał podobny problem to proszę o pomoc

Użytkownik Rowerzysta Avatar marcianno1
    Mieszka w
    Grzędy (WPI)
    Auto
    AR 147 '02r. 1.9 JTD 115 KM BOSE

Domyślnie

Mało pomocna ale troche smieszna odpowiedź z mojej strony
    Kolega lał często ropuche ściąganą z tirów do swojej beemki. Dla zachowania czystości, na lejek zakładał rajstope matki i któregos razu rajstopa mu się ściągneła i poszła do baku razem z ropuchą Od tamtej pory czasem mu gasnie z niewiadomych przyczyn niefortunnie na środku skrzyzowania

qwerty1992
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcianno1 Zobacz post
    Mało pomocna ale troche smieszna odpowiedź z mojej strony
    Kolega lał często ropuche ściąganą z tirów do swojej beemki. Dla zachowania czystości, na lejek zakładał rajstope matki i któregos razu rajstopa mu się ściągneła i poszła do baku razem z ropuchą Od tamtej pory czasem mu gasnie z niewiadomych przyczyn niefortunnie na środku skrzyzowania
    heheh spoko życia nie można przecież brać za poważnie ludzie na stacji pewnie by umarli ze śmiechu jak bym na stacji wyciągnął rajstopę, ale może to by pomogło