Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: GTV 2.0 TB Warszawa

rafchal
    Gość

Domyślnie GTV 2.0 TB Warszawa

Witam, jestem zainteresowany kupnem GTV i ostatnio wpadl mi w oko ten egzemplarz http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-ser...C16041555.html

Macie jakies sugestie? Z gory dzieki.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czekając na Giulie

Domyślnie

Kierownica po lifcie, deska sprzed liftu,
    Grill po lifcie, felgi sprzed liftu
    fotele po lifcie.
    Ja bym nie podchodził

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Nie wiem czy to ta sama Gtv... Widziałem jakiś czas temu podobną w tym komisie.. Miała pękającą i odchodzącą płatami szpachlę z tyłu i poniszczony środek... Może trochę podpicowali furę i tą samą sprzedają??

rafchal
    Gość

Domyślnie

Wielkie dzieki panowie. Co ciekawe wczoraj chcialem obejrzec samochod z tej aukcji http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C16889950.html i powiedizano mi ze pare godizn temu zostal sprzedany. Chwile pozniej pojawila sie aukcja ktora pokazalem wyzej. Czy dobrze mi sie wydaje ze jest to ten sam samochod? Nie wiecie moze czy w tej cenie da sie w ogole kupic dobrego GTV 2.0 tb ewentualnie 3.0?
    Ostatnio edytowane przez rafchal ; 14-01-2011 o 12:57

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czekając na Giulie

Domyślnie

Nie wiem po ile teraz one chodzą.
    Ja za swoją GTV'ke 2.0turbo z 1998r w 2007 roku zapłaciłem 24tyś, a sprzedałem ją 1,5roku później za 25
    http://www.youtube.com/watch?v=bi89C2GTbWM

mnap86
    Gość

Domyślnie

Ja mam podobna konfiguracje...

97 rok, stara deska, trojramienna kierownica i zebrowane fotele (bezowa tapicerka).

Mozna sprawdzic vin w eperze i porownac kolory tapicerki chociaz. U mnie bynajmniej sie zgadzaja i nie sadze aby moje auto bylo przerabiane.

LittleBrother
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Ja tę alfę dzisiaj oglądałem. Byłem bez mechanika, bo nie mógł ze mną przyjechać. Jeździłem nią, wrażenia z jazdy OK.
    Auto zadbane i na zewnątrz i wewnątrz. Deska i kokpit pokryte czarnym flokiem, czarna podsufitka - wygląda to bardzo ładnie. Ktoś włożył trochę kasy w jej utrzymanie. Przeglądałem rachunki - całe zawieszenie jest nowe. Nowe sprzęgło, kable wysokiego napięcia i pasek rozrządu (człowiek w komisie, zresztą miły i nienachalny gość, twierdzi, że również nowe są wszystkie rolki, ale brak na to rachunków). Wszystkie faktury z autoryzowanych serwisów w Szczecinie i Warszawie.
    Dwie rzeczy jednak zastanawiają - 1) trzech właścicieli w ciągu dwóch lat, 2) dziwnie pracujący zimny silnik - pracuje pulsacyjnie, trochę jak rakieta V1 .
    Ale ogólne wrażenie raczej pozytywne. Chcę jeszcze raz obejrzeć tę alfę ze swoim mechanikiem. Sprawdzimy amory, silnik i cały spód.
    To tyle...
    A może już ktoś sprawdził ją "głębiej"?

P.

mnap86
    Gość

Domyślnie

Plywaja obroty? U mnie w 166 v6tb walnieta byla przeplywka, a i zmienilem tez lambde odrazu i ustalo (chociaz silnik nadal potrafil prychnac), ale zaczal chodzic mniej plywajaco. Takze to moze swiadczyc o nadchodzacej wymianie. (na forum znajdziesz przeplywke za okolo 500pln org, lambda kosztuje ...okolo 200-300, zalezy jak trafisz).

A wlasciciele? Jezeli nic jej nie dolega, a z tego co piszesz nic... to pewnie ludzie z przypadku. Ja swoja kupilem od pani policjant, ktora tez sie dlugo autem nie cieszyla , bo jak stwierdzila... troche ZA DUZO PALI i chetnie by zamienila na jakies JTD.

Tak to jest, ludzie kupuja V bo mysla, ze to tylko 3 litry... 3 litry, a 2 ... 2 turbo, a 1.8... jaka roznica. A potem wychodzi, Alfy pala stosunkowo duzo w prownaniu do innych aut. I sie okazuje, ze 10, to jest na trasie a nie w miescie, a w miescie to jest 18

Wszystko