Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: stłuczka-najechałem na tył -mój przód jest zmasakrowany

xcell
    Gość

Domyślnie stłuczka-najechałem na tył -mój przód jest zmasakrowany

Moi mili forumowicze!
    Pisze ten pierwszy post ponieważ mojej kochanej Belli dziś stała się krzywda!

Zagapiłem się i uderzyłem w tył innego samochodu ( Audi A3) niecałe dwie godziniki temu, oczywiście moja wina- ODLEGŁOŚĆ od poprzedząjacego pojazdu powinna byc odpowiednia, podczas ostrego hamowania nie zadziałał prawidłowo ABS, wiem że to scienice fiction ale kiedy wdeptałem hamulec ( w panice) w podłogę, ABS działał, co było słychać i czuć ale jakiś dwa metry ( prawie już stałem) przed przeszkodą ( Audi A3) nastąpił poślizg kół i łup w gościa! ( wtedy krzyczałem...K...mać)

Szkody niby niewielkie ale zderzak mam do naprawy ( popękany w okolicy reflektora) i malowania, reflektor lewy i grill... to tak na pierwszy rzut oka...

Po odpaleniu auta ( po spisaniu oświadczenia itp. Policja i mandat 200zł) mam błędy...ABS i VDC z komunikatem z infocenter aby udać się do dilera.

"Kotka" (156) mam już długo i w zasadzie od nowości, samochód mogę powiedzieć jest dokładnie taki jaki jest mi potrzebny do szczęścia, forum pomogło mi uprać się z większością drobiazgów upierdliwych w Belli ale od 20 lat w nikogo nie wjechałem i nie miałem ŻADNEJ kolizji ani wypadku! a tu taki zonk?

Czy Ktoś zna warsztat blacharsko-lakierniczy w Krakowie godny zaufania?
    Szybciutko policzyłem ile powinno doprowadzenie auta do stanu z przed kolizji kosztować i wychodzi ok. 2.000 zł czy to jest realne?

Teraz jest noc wiec zdjęć nie będę robił ale skoro świt nastanie zrobię...Chcę moje auto...moją Belle doprowadzić do stanu z przed kolizji. Potrzebne są mi namiary na sprawdzony warsztat i lakiernię w Krakowie.

Pozdrawiam Artur

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Kolego obejrzyj na spokojnie w dzień wszystkie uszkodzenia. Jeśli uszkodzenia masz tylko takie jak piszesz to zrobisz to za mniej niż 2000.
    A odnośnie błędów musisz podpiąć alfe pod komputer

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

W kwestii ABSu, to powiem tylko, że zadziałal prawidłowo.
    Bowiem poniżej 10 - 7km/h na godzinę już nie działa, w przeciwnym razie jadąc np. z góry nigdy byś się nie zatrzymał...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S. najważniejsze, że ludzie nie ucierpieli, a samochody można ponaprawiać.

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Co do warsztatu blacharsko-lakierniczego to jedź do Staszka do przylasku robił moją pierwszą bellę. Ceny ma do przyjęcia nie oszuka i FV jak trzeba wystawi. A po mojej belci nic widać nie było.

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

ze tak powiem po co wzywaliscie policje? :>
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

A nie taniej, szybciej i bez napraw dokupić części na aledrogo lub na szrocie w kolorze?

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    ze tak powiem po co wzywaliscie policje? :>
    Jak się gościu uprze i będzie chciał wezwać policje to nic nie zrobisz :/

emaxiq
    Gość

Domyślnie

dokladnie jak napisal kolega wyzej, jak masz troche czasu i nie pali Ci sie to przypoluj na alledrogo na czesci w kolorze, wyjdzie Ci taniej - naprawde malo osob sie na to decyduje, a to dobre rozwiazanie niesiace za soba ogromne oszczednosci, ktore mozesz przeznaczyc na inwestycje w naprawy mechaniczne po stluczce - bo przeciez najwazniejsze serce auta

bo przeciez jezeli wezmiesz zamienniki, ew. oryginal w innym kolorze i pomalujesz to i tak i tak bedzie Ci sie roznic od reszty auta..

a w obu przypadkach polerowanie zminimalizuje Ci wizualna roznice dla oka, gdzie w tym pierwszym czasami naprawde moze obejsc sie bez polerki

kolejna sprawa to polerka konkretna wyniesie Cie dodatkowe 200pln, malo ktory lakiernik spoleruje Ci auto po malowaniu w cenie, z reguly doliczaja do kosztow.. przynajmniej w Bialymstoku wiekszosc tak robi, a reczne polerowanie w garazu pasta za 12pln jest dobre na 3tygodnie do miesiaca..

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał wiedzmaak Zobacz post
    Jak się gościu uprze i będzie chciał wezwać policje to nic nie zrobisz :/
    ale co to ma do rzeczy? jesli nikomu nic sie nie stalo a jedna strona przyznaje sie do winy to sprawa jest zalatwiona... za wezwanie jeszcze powinni mu dowalic mandat ;/
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Świeżak Avatar kami_l
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR156 1.9JTD 16V 140/Giulietta 2.0 140

Domyślnie

Cytat Napisał emaxiq Zobacz post
    dokladnie jak napisal kolega wyzej, jak masz troche czasu i nie pali Ci sie to przypoluj na alledrogo na czesci w kolorze, wyjdzie Ci taniej - naprawde malo osob sie na to decyduje, a to dobre rozwiazanie niesiace za soba ogromne oszczednosci, ktore mozesz przeznaczyc na inwestycje w naprawy mechaniczne po stluczce - bo przeciez najwazniejsze serce auta

bo przeciez jezeli wezmiesz zamienniki, ew. oryginal w innym kolorze i pomalujesz to i tak i tak bedzie Ci sie roznic od reszty auta..

a w obu przypadkach polerowanie zminimalizuje Ci wizualna roznice dla oka, gdzie w tym pierwszym czasami naprawde moze obejsc sie bez polerki

kolejna sprawa to polerka konkretna wyniesie Cie dodatkowe 200pln, malo ktory lakiernik spoleruje Ci auto po malowaniu w cenie, z reguly doliczaja do kosztow.. przynajmniej w Bialymstoku wiekszosc tak robi, a reczne polerowanie w garazu pasta za 12pln jest dobre na 3tygodnie do miesiaca..
    Cudów nie ma. Nawet jak znajdzie w tym samym kolorze na allegro to i tak będzie się odróżniać, koszty jedynie mniejsze będą. Pytanie tylko jaki to kolor, jeżeli jakiś mało spotykany to polowanie może trwać miesiącami