Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Po naprawach...

fabick
    Gość

Domyślnie Po naprawach...

Wczoraj odebrałem moją małą z warsztatu. Mieli wymienić gumy na stabilizatorze, płyn hamulcowy i sprawdzić zacisk z prawej a w sumie zrobiono :

- wymiana gum stab.
    - wymiana łącznika stab.
    - wymiana końcówki drążka kier. (+ zbieżność oczywiście)
    - wymiana przewodu hamulcowego,
    - wymiana osłony przegubu
    - wymiana górnego wahacza
    - płukanie układu hamulcowego + wymiana płynu
    - rozebranie, wyczyszczenie i nasmarowanie obu zacisków przód
    - wymiana żarówki w postojówce ( ).

Oczywiście wszystkie wymienione części widziałem po wszystkim i ewidentnie się kwalifikowały (może poza wahaczem, ale miał rozwaloną osłonkę sworznia i spod niej sypała się rdza więc pewnie wkrótce byłby do wymiany a skoro już była rozebrana ...

Powiedziano mi, że do wymiany jeszcze dwa poprzeczne wahacze z tyłu i tutaj pytanie. Nie ma żadnych efektów akustycznych z tyłu (nic nie stuka). Czy to znaczy, że jeszcze nie są bardzo wybite i mogę chwilę pojeździć, czy te wahacze nie dają takich efektów?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krzychu52
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    AR 156 1.9 JTD SW 2001 Październik Azurro Nuvola, Alfa Romeo 155 1.7 94

Domyślnie

Jak nie stuka to jeszcze nie są w najgorszym stanie, ale najbardziej je słychać jak jedziesz po dziurach powoli, to wtedy dają znać. Możesz to sprawdzić, za kołem z tyłu poruszaj nim w jedną i drugą strone i zobaczysz co i jak, najlepiej jakbyś trochę podniusł tył do góry to wtedy bedziesz mógł lepiej obczajić w jakim są stanie.

fabick
    Gość

Domyślnie

To chyba jednak jeszcze nie jest tak źle, bo jadąc do pracy mam taki 200 metrowy odcinek wyłożony kostką, pod którą pozapadała się ziemia i jest taka pofalowana. Tam najbardziej było słychać gumy stabilizatora a teraz jest zupełna cisza.