Witam wszystkich , temat był wałkowany ale niestety u mnie nic nie pomaga więc proszę o pomoc . marchewka zapala mi się przy ok 3500 obr dostaje na chwile muła - w tym momencie muszę odpuścić pedał gazu i jak od razu wciskam znowu gaz natychmiast wchodzi dalej na obroty . auto nie gaśnie .w fiatecuscan 2.6 wywala p0404 , p0235 i ostatnio p0215 .
co sprawdziłem :
wszystkie rury które są szczelne, wyczyszczony kolektor i czujnik podciśnienia - który nawet podmieniłem z innego auta , po odpięciu przepływki nadal tak samo , wymieniony regulator ciśnienia na pompie - nie było brudu . dodam, że auto pali z pierwszego , nie dymi , spalanie w normie z tym , że przez tą marchewkę nie wciskam za bardzo , turbina czyszczona pracuje normalnie .
trochę danych z programu:
mierzone ciśnienie gazolu od 285 do 1239
ciśnienie gazolu ad/c 0.4990 do 3.8180
otwarcie regul. ciśnienia od 0 do 64
mierzone ciśnienie doładowania od 997 do 2489
otwarcie egr od 1 do 99
mierzona masa powietrza od 473 do 1097 zaślepiony egr
nie wiem jak zinterpretować odczyty z tego programu i jak poprawnie wykonać test - które parametry mają znaczenie . nie sprawdzałem jeszcze właściwie samych wtrysków ale auto dobrze pali , trzyma obroty i nie dymi . proszę o jakieś podpowiedzi bo żaden mechanik z okolicy nie wie co może być tego przyczyną . pozdrawiam