Witammoje uśrednione pomiary:
80-120 IV bieg 9,2s
80-120 V bieg 11 s
auto z wkładką K&N i chipem (u "miejscowego" mechanika i bez pomiarów mocy na hamowni)... będę zobowiązany za podobne wpisy...
Witammoje uśrednione pomiary:
80-120 IV bieg 9,2s
80-120 V bieg 11 s
auto z wkładką K&N i chipem (u "miejscowego" mechanika i bez pomiarów mocy na hamowni)... będę zobowiązany za podobne wpisy...
wkładka bawełniana?? nawilżona olejkiem? masz chyba za dużo pieniędzy na przepływomierz.
nie wiem czy bawełniana ale nawilżona olejkiem jest ... tak, stać mnie na wymianę i przed założeniem wkładki byłem świadomy możliwych skutków ubocznych. mnie zależy najbardziej na poprawie elastyczności (już już wyjaśniam .... nie znalazłem odpowiedniego modelu z silnikiem 2.4 JTD)
yyyy to mnie zagiołeś.... przyrost jaki masz z tą wkładką to raczej mieści się w tolerancji błędu większości hamowni. Załóż zwykły wkład i sprawdź... MOże twoje czasy zwiększą się o sekundę. dla mnie to nie jest warte tych paru setek![]()
poczynione zmiany to oczywiście początek i część większego planucały czas będę monitorował przyśpieszenie do 100-ki oraz elastyczność... DLA MNIE te "sekundy" to BEZPIECZEŃSTWO i KOMFORT na drodze - ponawiam prośbę o wpisy z pomiarów elastyczności jeśli można...
Wybacz że się wtrące w temat ale.... kolega pyta o czasy a nie o to czy dobrze zrobił zakładając taki wkład nie inny itp.... chce to tak ma i jego sprawa o to tu nie pytał.
Chce znać czasy i to tyle a podał, że ma wkładke i miejscowego chipa dla porównania ogólnego (żeby wiedzieć, że to nie typowa seria)
Przepraszam za OFF.
Podałbym czasy ale mam 2.4![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
zapraszam 2.4 JTD![]()
1.9 JTD M-jet 16V
60 - 100 IV bieg - między 6,5 - 7 sekund
80 - 120 V bieg - ok. 9 - 9,5 sekundy
to na szybko z głowy .... jak sie uda z navi odczytać pomiary to podam dokładniej.
Pozdrawiam - Brt
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ja popieram Maćka w stu procentach i bez obrazy, ale dziwi mnie jedna rzecz, mówisz większy projekt tak? A co to znaczy-osiągnięcie ponad 200 koni, tak jak w 2.5 v6??? Skoro uważasz, że 77kw plus byle jaki chip to wielka moc, to bardzo się mylisz, bo pewnie 115 konna seria ma lepsze osiągi.