Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Zakup Alfy GT z autoschout24.de - co sadzicie?

wakul
    Gość

Domyślnie Zakup Alfy GT z autoschout24.de - co sadzicie?

Witam
    W najblizszych dniach planuje udac sie do Niemiec w celu obejzenia i ewentyalnego kupienia Alfy GT. Mam jednak watpliwosci co do jednego egzempaza i jestem ciekaw waszej opini.
    Link do ogloszenia
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=li3ila3xdnsn
    Włascicel podał mi tel VIN
    ZAR93700003262252
    który rozkodowalem tak:
    Model125 | GTCatalogueX2 | GT (2003-....)MVS125.233.0(0) | 1.9 JTD 16V 150CV C.M. 6M DISTINCTIVEEngine Stamp937A5.000Version Code937CXN1BVersionV3 | L2Engine VersionM15| 1910 JTD 16V CF3 103 KWColour493 | GREY LEATHERProduction year2004Production month10Vehicle No03262252Wynika z tego ze auto jest z 10.2004 a wlasciel pisze ze z 06.2005.
    Zastanawia mnie brak znaczka GT na tylnej klapie, mowi ze takie bylo zamowione w salonie.
    Dziwny jest tez kolor, niby czarny a jednak jak go wkresla wlasciciel "schone broun".
    No i ma to auto 3 miesiaca (jest tez 3 wlascicielem), sprzedaje bo jest jednak dla niego za male.
    Co sadzicie?

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Obejrzeć,..... po zdjęciach to do wróżki. Ten czarny pewnie mieni się jakoś w słońcu i dlatego pisze że nie czarny, cosmo blu też wygląda na zdjęciach jak czarny a na żywo to cholera wie jak go nazwać. A wiek samochodu niemcy liczą od kupna, czyli używania a nie jak w naszym pokręconym kraju od daty produkcji.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja na każdej alfie ściągam te niczemu nie służące znaczki pod którymi tylko zbiera się brud i sól... Czy to takie dziwne, ze ktoś może miał taki sam kaprys?! Każdy się tych znaczków czepia a to akurat nie musi mieć nic wspólnego z malowaniem lub wypadkiem. Właściciel Ci podaje datę pierwszej rejestracji bo to jest najbardziej istotne w Niemczech. Ty masz datę produkcji i to już jest zasadnicza różnica. Kolor to dla niektórych ciemny grafit a oryginalnie to antracyt czyli z brązem ma niewiele wspólnego.

wakul
    Gość

Domyślnie

Dzienki wielkie ze szybką reakcje. Czyli waszym zdaniem auto nie jest przekreslone. Ja wole podchodzic na zimno w takich sprawach, ale oczywiscie bez szukania dziury w calym. Macie jakies wskazowki na co szczegolnie zwrocic uwage w tym modelu? Nigdy wczesniej nie mialem alfy, a chce sie na nia przesiasdz z 406 coupe.

wakul
    Gość

Domyślnie

No i nie zdazylem jej obejzec, sprzatneli mi ja z przed nosa. Ale za to ogladalem inna i najprawdopodobniej ja kupie.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał wakul Zobacz post
    No i nie zdazylem jej obejzec, sprzatneli mi ja z przed nosa
    Nie przejmuj się Ja też tak miałem jak zamierzałem kupić auto Jak już coś zwęszysz, to zaraz trzeba atakować