witam! mam taki problem dziś zauważyłem ze mam pęknięta lekko od góry filtr powietrza w alfie romeo 156 1.9JTD. Widać trochę wkład filtra powietrza. Takie pytanie czy taki mankament może doprowadzić do czegoś złego????
witam! mam taki problem dziś zauważyłem ze mam pęknięta lekko od góry filtr powietrza w alfie romeo 156 1.9JTD. Widać trochę wkład filtra powietrza. Takie pytanie czy taki mankament może doprowadzić do czegoś złego????
jeśli jest możliwość ,że przez too pękniecie idzie powietrze omijając filtr powietrza to może
a co może się stać jeśli nie przechodzi przez filtr????
Jak powietrze nie idzie przez to może być brudne czyli z kurzem i piaskiem nawet więc odpowiedz sobie sam co się dzieje jak takie powietrze dostaje się prosto do silnika.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
aha no to musze szybko wymienić. Pytanko czy np z 2.4 JTD i innych bedzie pasowała obudowa. I czyz benzyny też bedzie pasował????
W 1.8 TS miałem taką samą obudowę filtra powietrza
a pytanko jeszcze co do wymiany tej obudowy. Samemu można dać rade??? Dużo pracy jest przy tym???
Może dostęp nie jest najszczęśliwszy ale jak się popieści to się zmieści. na allegro jest sporo tych obudów więc na pewno coś dla siebie znajdziesz.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
no myśle ze coś znajde odpowiedniego. dziękuje koledzy za wszelkie informacje![]()
Od tsa i od jtd sa inne gdyz gorna czesc od tsa nie ma miejsca na przeplywke tak jak to jest w jtd. Chyba ze chodzi Ci o sama dolna czesc, w sensie puszke w ktora wchodzi filtr.