Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa GT, 2005r, 2.0 benzyna, chce zalozyc gaz prosba o porady

swiety007
    Gość

Domyślnie Alfa GT, 2005r, 2.0 benzyna, chce zalozyc gaz prosba o porady

gdzie moglbym zalozyc gaz w okolicach wroclawia i jaka musialaby byc to instalacja? ogolnie ma to sens?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ogólnie nie ma sensu bo to wtrysk bezpośredni. W tej kwestii wiele osób znających temat już się wypowiadało na forum i wnioski są jednoznaczne.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cześć!!
    W samym Wrocławiu masz kilku instalatorów LPG , którzy zakładają instalacje do silników z bezpośrednim wtryskiem. Głównie do japończyków i aut grupy VV-gena trochę do Francuzów . Proporcje takie ze względu na ilości aut na rynku. Z JTS-em w Alfie też nie ma kłopotu.Wiem bo sam nie dawno przerabiałem ten temat.Na necie znajdziesz sporo adresów.Ja sam ze względu na sporą odległość od większych miast zakładałem LPG w Kępnie.Jedyną instalacje jaką tam mogłem założyć to Zavoli. Wiem że są bardziej markowe sam instalator uczciwie mi to powiedział.Na razie chodzi dobrze ale zrobiłem dopiero 3000km.
    Koszty paliwa spadły o 40% zliczam wszystko na bieżąco bo we wtorek jadę na przegląd gwarancyjny to chcę wiedzieć na co mam po marudzić.
    Włosi wkładają LPG do JTS już w fabryce , wystarczy zobaczyć oferty dilerów za Odrą .Więc nie taki diabeł straszny.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

3tyś to troszkę mało żeby chwalić instalacje. Mam nadzieje że przy 50tyś nie zrobi Tobie spustoszenia i że nie będzie konieczności wymiany zatartych wtryskiwaczy.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Czy ktoś wie ile wytrzymują średnio wtryskiwacze w JTS , oczywiście te jeżdżone na benzynie?????