Witam mam pytanie na 209000km moja alfa miala w Holandi wymieniany rozrzad w serwisie zrobione od tamtej pory ma 60000km i pytanie czy wymieniac czy na 90 lub 120 tak mi w serwisie fiata powiedzieli ze co 120000km wymiana
Witam mam pytanie na 209000km moja alfa miala w Holandi wymieniany rozrzad w serwisie zrobione od tamtej pory ma 60000km i pytanie czy wymieniac czy na 90 lub 120 tak mi w serwisie fiata powiedzieli ze co 120000km wymiana
Jak chcesz jeździć i spać spokojnie to wymień przy 60 a co to za serwis że tak Ci powiedzieli? Odważnie z ich strony.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
serwis fiata w Gnieznie
bez przesady to nie ts, w jtd jak dla mnie 90tyś pod warunkiem że informacje o poprzedniej zmianie są wiarygodne i masz pewność że kompletny rozrząd był wymieniony i żadnej ściemy z km nie było.
No mysle ze holndia to nie polska w ksiaszce serwisowej jest wpisana wymiana i na plastikowej obudowie silnika tez jest opisane podane co robione liczba km i data wymiany oczywiscie po holendersku wymiana byla na 209000km a jeszcze puzniej alfa byla na przegladzie w serwisie 219500km a puzniej to juz polska i brak wpisow w ksiazke po prostu chyba nas nie stac na serwisy.
Jest taka złota zasada,że wymianę rozrządu należy wliczyć w cenę auta. Jak cię stać na remont to ryzykuj.
dokładnie jak kolega wyżej jak już masz zrobione na tym rozrządzie 60 tyś to go wymień i masz spokój bo nigdy nie będziesz miał pewności jakiej jakości części użyto przy wymianie rozrządu i to że robił to serwis polski czy zagraniczny nie ma wpływu wsadzili to co chciał właściciel poprzedni,więc wymiana i spokojna głowa ;D
Też mam autko z Holandii i po przyjeździe wymieniłem po około 8 tys km które ja zrobiłem, z tego co pisało w książce i na silniku to wymieniłem gdzieś przy 40 tys km, zadałeś pytanie to ci odpowiedzieli, jak się pomylisz przy tego typu rzeczach to potem będziesz miał silnik po strzelonym rozrządzie, nowego silniku nikt nie kupi a używka to największa głupota więc zostaje tylko remont, mi mechanik na takie pytanie powiedział że to mało kolizyjny silnik i tak przy 80 tys radził wymienić następny raz, w służbowym aucie pękł pasek rozrządu przy 35 tys km jakieś 300 km od od domu koszt lawety 400 zł po znajomości + wymiana na szczęście kolizji nie było choć to benzyniak 16V, także przemyśl sobie to dobrze, bo np te za około 500 zł masz kompletny rozrząd zakupiony
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa