Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem ze światłami

Thauris
    Gość

Domyślnie Problem ze światłami

Witam
    Nie znalazłem tutaj podobnego tematu, więc pozwoliłem sobie założyc nowy. Mam problem z silniczkami poziomu regulacji świateł......cały czas chodzą Nie można regulować poziomu wysokości, chodzą cały czas. Dzisiaj je odłączyłem żeby się nie zjarały, ale po wizycie u mechanikia i podłączeniu ich znowu zaczęły chodzic bez przerwy.......wstępna diagnoza, że są do wymiany. Miał któs już taki problem???
    Dzięki za jakieś info co z tym może być.

Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009

Domyślnie

Zaśniedziały po prostu, wymiana jedynie na nowe, około 25zł na allegro. Sprawdź przy okazji stan reflektorów, szczeliny, czy nie parują.
    Ja swoje uszczelniłem bo parowały i nie mam już problemu z silniczkami, ale trzeba pamiętać żeby je raz na jakiś czas rozruszać.

Łobuz
    Gość

Domyślnie

JA u siebie wymianialem silniczki na uzywane niestety jeden z nich był w połowie niesporawny ;/ Uszkodzony byl potenciometr który przestawia sie wraz z położeniem tego plastikowego "cycka" Objaw byl taki sam nie przestawal sie wylaczac Wymienilem pocentiometr ze starego silniczka i wszystko śmiga Myślę, że jeśli rozkrecil bys te silniczki rozebrał je popsikal na to bebechy jakims "kontaktem" wyczyscil wszystko i wysuszył mogło by to ruszyc Ja sobie swoje jeszcze zakleilem silikonem tą pokrywke która sie sciaga w samym silniczku zebyu nie dostawala sie tam woda Pozdro

Thauris
    Gość

Domyślnie

Tego własnie się obawiałem.......wymiany. Gdzieś w internecie znalazłem info, że pasują silniczki od skody octavi. Ktoś wie coś może na ten temat??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Looney
    Mieszka w
    Katowice, Imielin
    Auto
    AR 147 '03 Distinctive, 1.6 TS 105 KM

Domyślnie

Wymiana nie jest taka straszna no moze poza pierwszym razem cierpliwości niestety wymaga....a silniczek ----> BOSCH silnik regulacji świateł IVECO DAILY UNIJET S2000/ Fiat według InterCars. Ja sam kupowałem na allegro za niewielkie pieniądze i wszystko jest ok. Na allegro http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...455592865.html mozna poszukać taniej ja brałem za 39zł.
    Ostatnio edytowane przez Looney ; 05-03-2011 o 21:18

Łobuz
    Gość

Domyślnie

jak widac silniczki pasuja od wielu niemców:
    http://moto.allegro.pl/silniczek-reg...491596048.html

A wymiana ??? Hmm ... JA u siebie demontowalem zderzak i wyciagalem lampy Oczywiscie teraz jak juz wiem jak odkrecic silniczki i jak je wyciagnac pokusil bym sie o wykrzywienie jakiegos wkretaka za 3 zlote w "L" i odkreceniu ich bez demontarzu lamp. Ale mozna przy tem stracic sporo nerwów bo dosterp jest naprawde straszny