Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: climatronik??

hexen
    Gość

Domyślnie climatronik??

Witam
    od wczoraj jesttem posiadaczem alfy i mam maly klopot z climatronikiem nie bardzo wiem jak go ustawic ktora dioda za co odpowiada ma ktos może manuala lub mogl by mi ktos choc troszke przyblizyc obsluge tej wygody. dgruga sprawa to bardzo slaby nawiew dmuchawe slychac na max obrotach a powietrze lekko dostaje sie do kabiny??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Revol84
    Mieszka w
    Trzebiatów/Lublin
    Auto
    AR 156 1.8 T.Spark 1998rSprzedana. , Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003r.Alfa 166 2.4JTD

Domyślnie

Na stronie głównej 156 znajdziesz instrukcje obsługi tam sie wszystkiego dowiesz

Pozdrawiam i witam w gronie Alfiarzy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Faktycznie w instrukcji znajdziesz wszystko, ale tak na szybko, jak dajesz auto i się palą dwie diody wszystko działo samo, kierunek, moc nadmuchu, ciepło nadmuchu, wybierasz tylko temperature i tyle Cie obchodzi. Jeżeli zmienisz np. siłę nadmuchu, zgaśnie jedna dioda, reszta pozostanie w trybie auto, siła nadmuchu będzie stała. Analogicznie do innych opcji, zmieniasz np. kierunek nadmuchu, reszta działa auto, pali się jedna dioda.

Co do mocy nadmuchu aktualnie miałęm to samo, filtry przeciwpyłkowe były tak zapchane, że huczało, ale nie dmuchało, nie mogłem nagrzać w aucie. Zmieniłem i już elegancko.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

hexen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marcino20 Zobacz post
    Faktycznie w instrukcji znajdziesz wszystko, ale tak na szybko, jak dajesz auto i się palą dwie diody wszystko działo samo, kierunek, moc nadmuchu, ciepło nadmuchu, wybierasz tylko temperature i tyle Cie obchodzi. Jeżeli zmienisz np. siłę nadmuchu, zgaśnie jedna dioda, reszta pozostanie w trybie auto, siła nadmuchu będzie stała. Analogicznie do innych opcji, zmieniasz np. kierunek nadmuchu, reszta działa auto, pali się jedna dioda.

Co do mocy nadmuchu aktualnie miałęm to samo, filtry przeciwpyłkowe były tak zapchane, że huczało, ale nie dmuchało, nie mogłem nagrzać w aucie. Zmieniłem i już elegancko.

dzieki za pomoc musze sie zabrac tylko slyszalem ze sa dwa miejsca gdzie moze sie znajdowac filtr przeciw pylkowy albo w aucie pod schowkiem albo na podszybiu kojarzysz gdzie w 1.9jtd 115ps 02r bedzie??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Jak masz środek po lifcie a tak wychodzi z Twojego opisu i masz klime dwustrefową to filtr masz pod schowkiem, a dokładnie dwa filtry tam są.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v