Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: 1.8ts muł

ZimnyLech
    Gość

Domyślnie 1.8ts muł

Witam serdecznie. Mam problem a mianowicie kupiłem alfe 156 1.8ts 2001r mam ja pierwszy raz wiec nie wiem jak powinna chodzic ale wydaje mia sie ze jak na taki silnik jest ona mułowata np na 5 biegu przy 3500-4000 pedał w podłodze a tu nic sie nie dzieje wlecze sie na 4 biegu jak powoli dodaje gazu przyspiesza pzy 3500 hebel w podłodze i przyspiesza tak jak bym powoli dawal powinna byc jakas reakcja albo cos a tu se przyspiesza jak chce silnik nie jest taki żwawy takie moje odczucie. Jezdziłem teraz niedawno seatem ibiza 1.2 12v 65km i dużo lepiej sie wkreca na obroty nawet z 5-biegu stary ma fiata crome starego 2.0 8v 120km i tez wydaje mi sie jak by sie lepiej wkrecał na obroty. Co radzicie co posprawdzac. Jak to auto powinno chodzic. Poradzcie cos. Silnik pali na dotyk i ogólnie chodzi prawidłowo.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krzysiek156
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.0 TS 155km 2000 rok

Domyślnie

problemy z moca to moze byc przeplywomierz

sprawdzic to mozesz podpinajac pod komputer i wykonujac pare testow lub podmianka z kims na 100% sprawny maf

ZimnyLech
    Gość

Domyślnie

mam program fiat ecu scan i kabel viaken VAG kkl

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

kolego jestem takze szczesliwym posiadaczem 1.8 ts 144KM i na 5 biegu przy takich obrotach nie bedzie sie tak zbierac poniewaz ts 1.8 ma to do tego że trzeba ja dobrze krecic na obrotach aby dobrze "szła" !!!!!!!!!

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:20 ----------

natomiast co do przepływomierza to warto sprawdzić ale jak wymiana to raczej na boscha bo zamienników ts nie tolerują bedą kichać mulic pśtykać itd itp

ZimnyLech
    Gość

Domyślnie

Sprawdzilem przyspieszenie o 0-100 wyszlo 11s w bagazniku mam tube z wzmakiem(25kg) zbiornik od gazu i jeden pasażer przepływke wcześniej sprawdzilem poprzez odpiecie jej na ciepłym silniku i po odpieciu auto czasem gasło na wolnych obrotach ale ogólnie chodził bez zmian. Mam screna z błędami ale tez niektóre chyba sie pojawiły po odpieciu przepływki. . Co sądzicie. A jak co to podpowiedzcie jak dobrze sprawdzic wszystko na Fiat ECU scan jakie parametry mam podac i dokładnie jaki mam ECU bo na czuja wybralem.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Mówisz, że masz LPG? Na LPG tak słabo jedzie?

ZimnyLech
    Gość

Domyślnie

na benzinum ale z tym przyspieszeniem jak sprawdzalem to troche zawalilem bo wbilem nie potrzebnie 3 na 2 idzie 100. Tak jak kolega tom napisal pojezdzilem troche dzisiaj i kreciłem ja do 6 to nie powiem bo gniecie w fotel np z 3 biegu
    Ostatnio edytowane przez ZimnyLech ; 16-03-2011 o 20:13

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krzysiek156
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.0 TS 155km 2000 rok

Domyślnie

nie wiem czy w TS sposob z odpieciem przeplywki jest dobry, wydaje mi sie ze dziala on tylko w jtd

w moim przypadku auto gaslo i tez nie bylo zmian w mocy, a gdy wymienilem przepelywomierz na nowy bosha auto odzylo wiec napewno byl uszkodzony

co jak co 11 sekund to troche duzo no ale ja na uszkodzonej przeplywce z silnikiem 2.0 mialem 13 wiec moze jest ok u Ciebie

ZimnyLech
    Gość

Domyślnie

Mógłbym spróbowac z ta przepływka ale nie mam od okogo podmienic.

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ZimnyLech Zobacz post
    na 5 biegu przy 3500-4000 pedał w podłodze a tu nic sie nie dzieje
    Uważasz, że 1.8 powinno wbijać w fotel? Gdyby tak było, kto by kupował GTA..

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia