Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Co to za przycisk? Oraz problem z radiem

CichyJTD
    Gość

Domyślnie Co to za przycisk? Oraz problem z radiem

Hej
    Pierwsze pytanie,co to za przycisk,w instrukcji nie natknąłem się na coś podobnego,ale może ktoś przypadkiem będzie wiedział?

A drugie pytanie...w mej 166 mam dwa problemy z radiem-probowałem szukać na forum,ale nie udało mi się znaleźć takiego samego tematu.
    1.Nie zapamiętuje stacji-udaje mi się np. zakodować RMF na 1,lecz po zgaszeniu,samoczynnie traci się to wszystko.
    2.Działają tylko nieparzyste przyciski-tzn 1,3,5...na naciśnięcia 2,4,6 -brak reakcji (choć czasami zaskoczy).
    W czym może tkwić problem?

A tak przy okazji. Jeśli nie mam zmieniarki CD,czy można ją bez większch kombinacji połączyć? Czy wystarczy że zakupie oryginalną zmieniarke,a instalacja już będzie (nie wiem jak w Alfach,ale w BMW tak było b.często-że instalacja pod dane wyposażenie była,tylko tego "ostatecznego" elementu brakowało) i zostaje podłączyć,czy trzeba ciągnąć kable itd?

Pozdrawiam!

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Przycisk jest niefabryczny, więc może być od czegokolwiek. Czy radio po wyłączeniu woła o kod? Jeśli nie to przyczyna jest w samym radiu. W przeciwnym razie sprawdź zasilanie radia w standby.
    Do zmieniarki powiiny być kable w bagażniku obok akumulatora.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

CichyJTD
    Gość

Domyślnie

Mhm,to będe musiał poszperać co to jest.
    Nie woła o kod...wcześniej wołało ale sprzedający rozkodował. Czyli z radyjkiem raczej do specjalisty? Ech...
    Kable czy sa sprawdze przy okazji.
    Dzieki.

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

hmm... nie słyszałem aby ktokolwiek ICS rozkodował i już nigdy by on nie wołał o kod (sytuacja idealna, każdy posiadacz 166 by tak chciał), ICS za każdym razem bedzie wołać o kod jeśli zostanie pozbawione zasilania (czyt. rozłączone aku), inna sprawa jeśli jest jakiś problem elektroniczny na płytce ICS tak jak u Ciebie. Ponadto może być tak (jeśli chodzi o RMF) iż masz zaznaczoną opcje "locate" czyli nadawanie stacji lokalnej, poczytaj instrukcje obsługi. Co do zmieniarki CD, jeśli masz wyciągnięte kable do zmieniarki to nie ma przeszkód by ją podłączyć, byle to był oryginał.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 02-04-2011 o 19:38
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

CichyJTD
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dawid_Zielu Zobacz post
    hmm... nie słyszałem aby ktokolwiek ICS rozkodował i już nigdy by on nie wołał o kod (sytuacja idealna, każdy posiadacz 166 by tak chciał),
    Mam na myśli to,że nie woła przy obecnej sytuacji. Wcześniej-przy zakupie-rzeczywiście prosił o kod,ale sprzedający rozkodował.

inna sprawa jeśli jest jakiś problem elektroniczny na płytce ICS tak jak u Ciebie. Ponadto może być tak (jeśli chodzi o RMF) iż masz zaznaczoną opcje "locate" czyli nadawanie stacji lokalnej, poczytaj instrukcje obsługi. Co do zmieniarki CD, jeśli masz wyciągnięte kable do zmieniarki to nie ma przeszkód by ją podłączyć, byle to był oryginał.
    Hmm,poszperam w instrukcji i w ustawieniach radia,zobaczymy co i jak jest. Kable też zobacze i się odezwe.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Kable, jeżeli są, a nie były nigdy używane, to najczęściej znajdują się pod metalową podstawą akumulatora.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Rowerzysta Avatar jaroman2
    Mieszka w
    Podkarpacie, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4JTD '00

Domyślnie

Ja jak kupiłem alfę to też mi radio stacji nie zapamietywało po wyłączeniu ale po kilku minutach skojarzyłem, ze po prostu trzeba je zapisać przytrzymując numer na którym chcę ją zapisać. Może kolega nie zapisał stacji? Oczywiście o kod nie wołało ;p