Witam !!!
Mam pytanko co do wymiany rozrządu w 2.5 v6 Może znacie kogoś kto by to zrobił dobrze i w przyzwoitej cenie ? ASO odpada , mają astronomiczne ceny robocizny ! A nie chciał bym tego zlecać komuś kto nawet nie ma blokad do rozrządu !
Witam !!!
Mam pytanko co do wymiany rozrządu w 2.5 v6 Może znacie kogoś kto by to zrobił dobrze i w przyzwoitej cenie ? ASO odpada , mają astronomiczne ceny robocizny ! A nie chciał bym tego zlecać komuś kto nawet nie ma blokad do rozrządu !
Zajżyj do watku:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...-vt5473,80.htm
taif ma jakiegoś mechaniora, z ASO ale dosyć tani.
jak masz ochote przyjechac do wawy albo ostroleki to znam dosc dobrego i taniego mechanika ;-)
mi wymienial w 2.5 i zrobil to porzadnie
Zgadza się mam znajomego , ale chłop nie narzeka na brak zajęć i z tego co wiem robi "przysługi " tylko dla znajomych. Mi samemu też jest czasem głupio go prosić o coś , bo wiem że poprostu nie ma czasu.Napisał cezkrk
Co do warsztatu , niestety nie znam. Ale może warto zobaczyć ten z linka Cezkrk.
Ciekawe czy ci panowie z olsztyna z partyzantów mają blokady do v6 ?
Nie wiecie czy ktoś już robił u nich v6 ?
czy przy wymianie rozrządu w v6 wymieniał ktoś z was simeringi na wałkach itd ?
czy jest to poprostu nie konieczne ?
radzzi2.5v6,
Ja tez wlasie powoli rozgladam sie za jakims warsztatem ktory zrobil by mi rozrzad
Ktos polecil warsztat www.jgmoto.go.pl z Olsztyna
Podobno robili kapitalke i jeszcze kilka rzeczy w jakiejs 33 Napisalem do nich emila z kilkoma pytaniami ale puki co nie odpisali
Co do uszczelek ktore warto wymienic przy robieniu rozrzadu to ja mam wypisane
- uszczelka walka rozrzadu
- uszczelka pokrywy zaworow
- uszczelniacz na wale korbowym od strony rozrzadu
Jak jest w v6 to nie wiem
Proponuje rowniez zajzec tu
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...,100.htm#83853
cezkrk,
a ty kiedy rozrzad bedziesz robil ??
Poprzednik robil na 90 tyś jak ją ściagnął, mam teraz 112tys., kwitów niestety nie mam ale mechanik ogladal i po pasku stwierdzil ze jest ok.Dla spokoności wymienie koło wiosny bo teraz robie wahacze z przodu na dniach bo części już mam!! 8)
cezkrk,
a wiesz juz u kogo bedziesz robil ??
Wahacze w Olpolu a rozrząd to jeszcze nie wiem ale pewnie u tego mechanika z Dajtek tylko nie wiem czy to ten taifa czy inny bo bedę miał na niego namiary przez kolegę ode mnie z pracy ( fiaciora mu robił ).
cezkrk,
To wez sie podpytaj kto to i czy ma blokady do 1.8