witam. mam pytanie co do alfy 156 sw, o wyciaganie szyby w tylnych drzwiach a konkretnie mam problem z jej wyciagnieciem, rozkrecilem wszystko jednak nie bardzo wiem co dalej sciagac czy uszczelki czy co zeby wyszla szyba ? z gory dziekuje za pomoc![]()
witam. mam pytanie co do alfy 156 sw, o wyciaganie szyby w tylnych drzwiach a konkretnie mam problem z jej wyciagnieciem, rozkrecilem wszystko jednak nie bardzo wiem co dalej sciagac czy uszczelki czy co zeby wyszla szyba ? z gory dziekuje za pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez cuoreventi ; 15-04-2011 o 22:27
Uszczelkę zacznij ściągać od górnej części bo ona jest elastyczna. Reszta jest sztywna i trzeba uważać, żeby jej nie zagiąć. Górną część pociągnij w dół a jej odcinek koło słupka z okleiną odciągnij w kierunku środka (ciągnij za róg). Najlepiej sobie najpierw psiknij pod nią środkiem do gumy, żeby łatwiej zeszła. Oczywiście wcześniej musisz ściągnąć listwę zgarniającą (najpierw odkręć śrubkę koło klamki a potem ją podważ właśnie stamtąd zaczynając). Jak już wysuniesz część uszczelki przy słupku to szybę wysuwasz podnosząc ją w tym miejscu. Przy montażu uważaj na to, żeby uszczelka dobrze siadła na ramie drzwi i tej czarnej, plastikowej "prowadnicy" umocowanej na szybie. W razie pytań pisz na PM.