Siemka. MOZE KTOŚ MA POMYSŁ CO DOLEGA MOJEJ ALFIE. PODCZAS JAZDY POZA MAISTEM KOMPUTER POKAZUJE SPALANIE OKOLO 20 L(PRZY PREDKOSCI 90KM/H),KIEDY PRZYSPIESZYŁEM DO 130-140KM/H TO SPALANIE SPADŁO DO 15 L NA 100KM.
Siemka. MOZE KTOŚ MA POMYSŁ CO DOLEGA MOJEJ ALFIE. PODCZAS JAZDY POZA MAISTEM KOMPUTER POKAZUJE SPALANIE OKOLO 20 L(PRZY PREDKOSCI 90KM/H),KIEDY PRZYSPIESZYŁEM DO 130-140KM/H TO SPALANIE SPADŁO DO 15 L NA 100KM.
przepływka?
mój pokazuje tak samo...ale na szczęście pali 6
czego 6 chyba oleju silnik i jak jedziesz 80 km/h na trasie
mi cf3 tak pali jadąc średnio 120
Moja w trudnych warunkach miasto100%, zima, krótkie trasy praktycznie ciągle zimna 3 kilometry mam do roboty tak więc w zimę nie ma bata na zagrzanie silnika. Więcej jak 9 litrów nie dałem rady uzyskać. Teraz jest już tendencja spadkowa myślę że w 8 litrach spoko się zmieści. Trasa 7,5 litra przy butowaniu. Przy 90 nie wiem bo nie umie tak szybko zapie...ć hih trasa średnio 6,5 litra do 140km/h. Liczone po tankowaniach po korek. Tak niskie spalanie pewnie jest spowodowane ograniczeniem prędkości maksymalnej, przy 170km/h przez wqrwia..ą marchewę
Pozdro
Dugi
sam kolego widzisz że trochę bez sensu Twój komentarz...ale temat jest o tym dlaczego są tak dziwne wskazania komputera.Przyznam że ja dołożyłem swoje infocenter / pisałem o tym kiedyś w innym poście http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post532894 /...że moja wersja auta była strasznie okrojona.Dystans i możliwość przejechania danej ilości kilometrów na tym co jest w baku pokazywane jest prawidłowo...a spalanie nie.Pytałem więc czy jest możliwa jakaś kalibracja examinerem wskazań spalania. Od czego może zależeć przeliczanie...czy jest możliwość załączenia po CANie tej funkcji itd.Jeśli tak to jakim programem.Może coś bardziej konstruktywnie w tym temacie ????
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 27-04-2011 o 23:00