Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [146] licznik sumaryczny

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie [146] licznik sumaryczny

witam....mam problem z licznikiem sumarycznym...otórz nie wyswietla mi dolnych sciezek które wyświetlają cyferki....miał ktos moze taki problem....chciałem dołączyc zdjecie ale forum jeszcze nie daje takiej opcji po tej przeprowadzce....ale na pewno dołącze to zdjecie...próbowałem cos z tym zrobic i udało mi sie...na tydzien ...pozniej problem wrócił...mysle ze jest to problem przewodzenia prądu do licznika....moze jakas pasta przewodząca prąd...jak myślicie....a moze ktoś juz miał taki problem...prosze o odpowiedzi

aha...jeszcze jedno....jakby tego było mało...to podczas mojej amatorskiej próby naprawy tego licznika chyba cos se uszkodziło w układzie poduszki powietrznej...i teraz świeci sie kontrolka poduszki na desce rozdzielczej...
    alfa romeao 146 1,9TD

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Na pierwsze nic Ci nie pomoge, a co do drugiego to masz błąd sterownika poduszki, trzeba go skasować.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał frynas
    podczas mojej amatorskiej próby naprawy tego licznika chyba cos se uszkodziło w układzie poduszki powietrznej...i teraz świeci sie kontrolka poduszki na desce rozdzielczej...
    Pewno trzymałeś kluczyk w stacyjce podczas próby naprawy.
    Tak jak napisał Lesio trzeba podpiąć się pod kompa i skasować błąd.

Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

a ile moze mnie kosztowac to skasowanie błędu????tak orientacyjnie....i gdzie oprocz serwisu moge wmienic ta czesc w liczniku ten wyswietlacz...
    alfa romeao 146 1,9TD

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał frynas
    ....mam problem z licznikiem sumarycznym...
    Witam Kolegę z Sieradza - sprawdź dokładnie wszystkie styki łączące, być może któryś "nie łapie" Jeśli to nie pomoże spróbuj podłączyć inne zegary. Koszt całych zegarów na ALLEGRO to ok. 80 zł. Co do skasowania błędu o którym wspominałeś to najprawdopodobniej będzie to kosztować ok. 40-80 zł. POZDRAWIAM
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

chodzi Ci o te styki przy wyświetlaczu????....to na 100% którys z nich nie łapie...jak przy nich pomajstrowałem...to problem zniknoł...niestety licznik dostał jakis wibracji na dziurach(a moja alfa jest dosc twarda) i znowu sie pojawił ten sam problem...i teraz jak jade...to nieraz tez jakas cyferka nie trybi....stad mój pomysł zeby zastosowac paste na bazie srebra(przewodząca prąd)
    http://www.mod-planet.com/index.php?...age&pageid=363
    może pomoże....bo nie jestem w stanie tak mocno zacisnać tych styków....wiec moze dlatego sie rozłącza to połączenie elektryczne....

pytanie tylko czy jest to gra warta świeczki....czy nie byłoby lepiej kupic cały licznik...nawet uszkodzony i za kilkanascie zł przelutowac wyświetlacz.... razem z całymi tymi drucikami mocującymi do płytki....tylko ze ja mam diesela...a do diesela nie znalazłem zegarow
    alfa romeao 146 1,9TD

Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

po ciężkich próbach naprawy osiągnołem w koncu prawie pełen sukces....naprawiłem ta czesc autka za pomoca ogólnowojskowej .....sztuki....szukałem jakiegos patentu z pastami przewodzącymi prąd...ale nie znalazłem takiej....za to wykożystałem patent z ....drucikiem miedzianym....podłożyłem teaki drucik miedzy szkiełko a ta klamerke metalowa..zacisnołem...i działa...czasami cos nie załączy...ale to tylko chwilowo....juz mysle jak za pomoca takiego taniego patentu udoskonalic to co juz zrobiłem...pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc
    alfa romeao 146 1,9TD

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał frynas
    po ciężkich próbach naprawy osiągnołem w koncu prawie pełen sukces....
    Prawie robi różnicę :mrgreen: Jeśli potrzebukesz takiej pasty to chyba najlepiej w sklepie komputerowym ;// Gratuluję pomysłowości - POZDRAWIAM
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

no nie tak do konca....znalazłem taką paste na allegro...wczesniej szukałem w sklepach komputerowych...ale tam oferowali mi jedynie pasty przewodzące ciepło na bazie silikonu...niestety te produkty nie przewodzą prądu...a moim założeniem jest przewodnictwo prądu.....co sie tyczy tej pomysłowosci...to wczesniej próbowałem z folią aluminiową....niestety nie działało...
    alfa romeao 146 1,9TD