Cóż...jak w tytule mam zajebisty problem. Maska się nie otwiera, założona nowa (po sarnie) i nie mogę jej otworzyć, sam tam takie dwa pi...bolce, jeden odskakuje drugi nie.
Pomóżcie -.-
Cóż...jak w tytule mam zajebisty problem. Maska się nie otwiera, założona nowa (po sarnie) i nie mogę jej otworzyć, sam tam takie dwa pi...bolce, jeden odskakuje drugi nie.
Pomóżcie -.-
w mojej 156 też nie odbijał proponuje wyregulować zamek.
Tu nie chodzi o zamek...walnąłem sarnę, kupiłem nową maskę na szybko założyłem na miejscu nie myśląc o tym, żeby te sprężyny wd40 spryskać -.- No i teraz jest problem, ta 'stara' maska otwierała się idealnie.
Wejdź pod samochód i otwórz od doły, szarpnij za linkę która idzie wzdłuż poprzeczki nad chłodnicą - powinno puścić
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Lecę sprawdzić bo mi to spać nie da.
---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:34 ----------
No i problem rozwiązanyZamek prowizorycznie przesmarowany, jednak jutro to prysnę czymś porządnym. Dzięki za pomoc!
![]()
Nie pryskaj niczym, weź zwykły smar i wymaż dokładnie sprężynę. Specyfiki w sprayu mają krótkotrwałe działanie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
a przedni pas nie ucierpiał przy tym spotkaniu?
może pas i maska były przestawione i się otwierała, a nowa założona poprawnie pokazała, że jedna strona jest przesunięta
verdebiancorosso
Nie raczej nie, jakby pas to i zderzak by szlak trafił a na nim nic nie ma, na pasie są pewne ślady, ale nie aż takie żeby pas obwiniać...Ale dobra to się w środe okaże we Wrocku, obadają to szpece
Anioł, dzięki za podpowiedź, na pewno tak też zrobię![]()
Hmmm...i chyba jednak się przesunął bo po przesmarowaniu dalej się ciężko otwiera...jedna osoba musi trzymać dzwignię a druga dociskać i szarpać maską żeby odeszła -.-
dla mnie to sprawa do sprawdzenia, bo jeśli na starej było dobrze, to na nowej też musiałoby być
zobacz, czy trzpienie, które wchodzą w zamki mają regulację - przesuwanie względen maski, moze to wystarczy, a jeśli braknie tej regulacji, to coś jest krzywe
verdebiancorosso