Jaki macie prześwit w swoich alfach z silnikiem benz. np. TS 2.0,między zderzakiem przy kole a asfaltem :?:
Jaki macie prześwit w swoich alfach z silnikiem benz. np. TS 2.0,między zderzakiem przy kole a asfaltem :?:
u mnie 15 cm od zderzaka do podłoża![]()
Masz orginalny zderzak, bo ja mam coś takiego i prześwit tylko 12cm?
tak, mam oryginalny zderzak ale obniżane zawieszenietzn chyba bo w porównaniu do innych alf jest dużo mniejszy prześwit
a dokładnie co i jak było robione to Ci nie powiem bo już tka kupiłem, no chyba że w książce serwisowej jest ale niestety nie znam niemieckiego
swoją drogą fajny grill w tym Twoim zderzakutylko że na allegro są straaasznie drogie;p
a mnie się zdaje, że tak orginalnie to jeszcze niżej są szpilki od osłony wydechu przy misce olejowej. Mogę się mylić ale po małym skoku zderzak miałem cały a nie miałem miski olejowejwięc trzeba ten prześwit jeszcze raz przemyśleć
pozdrawiam
ja ja kbede obnizał to bede sygerował sie wysokością płyty pod silnikiem. Stanowi wsytarczajacą ochronę moim zdaniem.
adamek,
Fakt to chyba najnizsza czesc samochodu i dosc latwo ja stracic nawet w nie obnizonej alfie
Ja to juz nawet na budowe nie wjezdzam bo ciagle tre ta plyta pod miska o koleiny a zderzakiem jeszcze nigdy
Dobrze ze Laguna wchodzi tam z palcem w d ...bo inaczej musial bym chyba Uaza kupic
![]()
no ten samoochód to raczej w teren nie został stworzony, chociaż na polskich drogach chyba każdy można tak traktować. Ja rozbiłem miske właśnie na prostej drodze z wybojami co prawda troche za szybko chciałem je pokonać no ale sory... wolniej sie nei dało
a wspomniana plastikowa osłona raczej nic nie pomoże co najwyżej nie rozleje Ci się olej na drogę. Niestety miska zrobiona jest z jakiegoś stopu aluminium, dość kruchego stopu który przy odpowiednim uderzeniu pęka, dodatkowo wspomniane szpilki stanowią poważne zgrożenie. Ja się już ich pozbyłem uznałem że nei przydają się do niczego. A właśnie 2 z nich zrobiły mi dziury w misce (a dokładniej wyrawły znaczną jej część). Gdyby miska była metalowa to inna historia no ale nie jest więc trzeba uważać. Ja już uważam, cała operacja z miską zamknęła się u mnie kwotą 2900zł z rabatem 100zł he
pozdrawiam
2900!?!? nie wpisało Ci się o jedno zero za dużo? to chyba nie była sama miska, bo takową można dostać na allegro za 289zł http://www.allegro.pl/item321081249_...win_spark.html
lub prawie nowa za 500:
http://www.allegro.pl/item319847443_...a_olejowa.html
sprawa była w grudniu także całkiem neidaleko. Miske kupiłem na allegro za już dokładnie nei pamiętam ale chyba 380zł a nowa w serwisie coś gość mówił koło 1700zł no ale już nie dowiadywałem się ile dokładnie bo i po co...
jak zauważyłeś to nie był koszt samej miski i jej wymiany bo to sam zrobiłem, ale okazło się, iż po rozbiciu miski zapaliła się kontrolka oleju(bardziej efektywny byłby jakiś piszczek) no wiadomo że go już nie było. ale co z tego jak byłem tak zajęty utrzymaniem się na drodze że nie zauważyłem, a jak zacząłem zwalniać było już za późno... efekt? obrócona panewka, szlif wału, przy okazji wymiana rozrządu, róznych tam uszczelek i uszczelniaczy i tak uzbierała się sumka... a to i tak jak sądze chyba nie za wysoka cena, znalazłem dobrego fachowca w częstochowie