Jeden przycisk od podnoszenia/opuszczania szyby w panelu od strony kierowcy mi szwankuje. W jaki sposób go wymienić? Plastik bez problemu zdemontowałem i rozebrałem aż ukazała mi się płytka drukawana, krórej nie sposób ruszyć.
Jeden przycisk od podnoszenia/opuszczania szyby w panelu od strony kierowcy mi szwankuje. W jaki sposób go wymienić? Plastik bez problemu zdemontowałem i rozebrałem aż ukazała mi się płytka drukawana, krórej nie sposób ruszyć.
Możesz kolego jakieś foto wstawić bo nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi a niedawno naprawiałem u siebie przyciski więc może coś podpowiem.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Chodzi o ten panel na zdjęciu. Na jego tyle jest osłona plastikowa, po której zdemontowaniu ukazuje się wyżej wspomniana płytka. Wygląda na to, że 4 przyciski są z nią połączone.
Te przyciski są rozbieralne. Wiem bo sam u siebie w tym panelu zamieniałem przycisk szyby kierowcy z szybą pasażera z tyłu, bo miał wyłamany ząbek. Ząbek został przyklejony i przycisk hula już drugi rok. A w środku tego przycisku mogą być zabrudzone styki (swoje też musiałem czyścić).
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ten link Ci sie może przydać:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ania_szyb.html
PS Mi nie działa prawa z przodu. Przy próbie opuszczenia od strony kierowcy czy pasażera słychać takie pyknięcie gdzieś w konsoli środkowej. Czy to tez może być wina przycisku - jeśli tak to rozbierać lewą stronę (od kierowcy) czy prawą? Czy może to jakiś przekaźnik? (Reszta szyb działa bez problemu). Dzięki
Jeżeli po naciśnięciu przycisku słychać "pyknięcie" to wiedz że coś się tam dzieje. Przekaźnik pstryka czyli działa więc zaglądnij do mechanizmu opuszczania szyby bo może on nie działa. U mnie jak się zablokowała prowadnica to przy wciskaniu przycisku słychać było pstrykanie przekaźnika ale szyba ani drgnęła. Przysłuchaj się dobrze czy jak naciskasz pstryczek to czy silniczek od mechanizmu wydaje jakieś dźwięki.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Dzięki za linka kelpin. Obym tylko nic nie połamał.
przycisk jak zamykalem szybe wyskoczyl mi, (chyba wyłamał) od strony kierowcy. Jak go wloze to trzeba dokladnie natrafic zeby zadzialalo. Czy jest on juz do wyrzucenia czy da sie to jakos skleić?
próbowałem go skleić ale niestety problem powracał, kupić się nie da samego przycisku (no chyba że się trafi), raczej cały zestaw ale np od tylnych drzwi, przycisk pasuje.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
chyba na bocznych zaczepach sie ułamał, bo tak to jest cały, spróbuje go podkleić