Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: [156] CB Radio

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Question [156] CB Radio

Witam! Przymierzam się do kupna CB radia do mojej 156 bardzo zaciekawił mnie taki zestaw President Tommy ASC + Antena President ML-145 Może ma ktoś taki zestaw i mógłby się wypowiedzieć jak się sprawuje i czy posiada filtr przeciwzakłóceniowy. Druga rzecz o którą chciałbym spytać to gdzie najlepiej ustawić anteną na dachu czy na klapie bagażnika oraz gdzie zamontować radio i gdzie przeciągnąć kabel antenowy. Za odpowiedz z góry dziękuje i pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 3.0 v6 1998/01

Domyślnie

Nikt nie montował CB w Alfie? Podczas wszechobecnych remontów i nagonce Miśków to nie ma żadnej alternatywy dla CB. Ciekawi mnie jaki sprzęt polecacie i gdzie go zamontować. Było by super jak by ktoś fotki zamieścił:]
    ruszczu Alfa 156 3.0 ...

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Witam!
    Używam CB radia President Tommy II + antena SIRIO SILVER 90 MAG 90CM. Radyjko leży luzem po lewej stronie fotela kierowcy. Idealnie pasuje, nie przemieszcza się - a to chyba najważniejsze. Kabelek poprowadziłem progami, za tylnym fotelem i do klapy. Antena siedzi po lewej stronie klapy. Po otwarciu bagażnika fajnie mija się z słupkiem tylnym. Widać mniej więcej na foto (emotka w podpisie)

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Domyślnie

Cytat Napisał Kuba_156 Zobacz post
    Witam!
    Używam CB radia President Tommy II + antena SIRIO SILVER 90 MAG 90CM. Radyjko leży luzem po lewej stronie fotela kierowcy. Idealnie pasuje, nie przemieszcza się - a to chyba najważniejsze. Kabelek poprowadziłem progami, za tylnym fotelem i do klapy. Antena siedzi po lewej stronie klapy. Po otwarciu bagażnika fajnie mija się z słupkiem tylnym. Widać mniej więcej na foto (emotka w podpisie)
    Dobrze sprawuje się ten president?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Uniden U520 + Sirio ML145, lezy luzem za dzwignia recznego miedzy fotelami, kabel leci luzem kolo fotela a antena na skraju dachu przy lewej stronie tak zeby mozna bylo szybko schowac do srodka - stosunek ceny do jakosci tego zestawu oceniam na 5 - jedyny minus to brak homologacji na radyjko
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Działa już ponad rok w Alfie i nic się nie dzieje. Jest jak najbardziej ok. Czasami przydała by się dłuższa antenka, ale to nie problem zmienić. Dwóch moich kolegów ma identyczne radio (papugi!) i również nie narzekają

Pozdrawiam!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

http://www.cb-radio.info.pl/sklep/ra...e/rid,598.html
    Słabo ocenili może za ostro...
    Ja używam Alana 109 i jest spoko (też pojechali w tym sklepie te radyjko)

Polecaja te:
    http://www.cb-radio.info.pl/sklep/ra...e/rid,577.html
    http://www.cb-radio.info.pl/sklep/ra...e/rid,552.html

Co do anteny, President ML-145 to droga antena można kupić o wiele tańszego ML-145 a o praktycznie identycznych parametrach. (po odpowiednim wyrojeniu SWR)

(PRESIDENT) http://www.cb-radio.info.pl/sklep/an...es/rid,30.html
    (MIDLAND) http://www.cb-radio.info.pl/sklep/an...es/rid,29.html
    (SIRIO!!! POLECAM) http://www.cb-radio.info.pl/sklep/an...s/rid,581.html

Cytat Napisał dbh Zobacz post
    Uniden U520 + Sirio ML145, lezy luzem za dzwignia recznego miedzy fotelami, kabel leci luzem kolo fotela a antena na skraju dachu przy lewej stronie tak zeby mozna bylo szybko schowac do srodka - stosunek ceny do jakosci tego zestawu oceniam na 5 - jedyny minus to brak homologacji na radyjko
    To jest POWAŻNY minus, można mieć problem jak trafimy na wścibskiego pieska, może zgłosić to do UKE. Sprawa może skończyć się konfiskatą.
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 21-06-2011 o 00:38

Użytkownik Rowerzysta Avatar szalonyJohn
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

mam w jednym aucie zestaw prezydenta a w drugim midland z jakąs anteną! i ten midland bije na łeb tego prezydenta i jak do tej pory inne jakie miałem z nimi stycznosc!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Cytat Napisał szalonyJohn Zobacz post
    mam w jednym aucie zestaw prezydenta a w drugim midland z jakąs anteną! i ten midland bije na łeb tego prezydenta i jak do tej pory inne jakie miałem z nimi stycznosc!
    Możesz kolego rozwinąć? Zasięg? Jakość dźwięku? Zakłócenia? Jaki midland? Jaki President?

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Mam porównanie co do TTi 880, Presidenta Tommy, Alana 100+ i Uniden 520

TTi jeździ u mnie (teraz w dieslu) i mam go prawie 4 lata. Teściu ma Presidenta w BMW 525 (również Diesel), Alan u mojego taty (w benzyniaku) i Uniden również w benzyniaku brata.

Zaleta Presidenta wielkość...i chyba tylko uczucie że mamy Presidenta. Ze wszystkich które tu wymieniłem działa chyba najgorzej. Brak RF Gaina, automatyczna redukcja szumów średnio działa.
    TTi ma najwięcej funkcji, ręczny RF gain (+ przełącznik który ucina w mieście zasięg bez potrzeby kręcenia RF'em), przełącznik kanałów w gruszce, możliwość odbioru na dwóch kanałach jednocześnie i jeszcze wiele innych "wodotrysków".
    Alan rownież prościutkie radio które, o dziwo w zasadzie postawiłbym je na jednej półce z Presidentem.
    Uniden, pomijając wszelkie kwestie homologacji itp. radio zasługuje na dużą uwagę. Wielkość, czysty odbiór, RF Gain i jeszze jedno. Wszystkie radia w mojego brata plastikowym Espace miały problem bo tam z masą jest ciężko, Uniden odbierał najlepiej.

Wszystkie radia sa podpięte do ML-145 Midland lub Sirio.

Są to moje prywatne odczucia i proszę mnie tutaj nie zjechać