wczoraj wreszcie wziołem sie do roboty padł mi zamek w tylnych prawych drzwiwch rozgrzebałem całe drzwi, było ciężko, i chyba silownik bo napięcie na wtyczce było impuls też dochodził. znacie jakiś zamiennik który będzie pasował pozdrawiam
wczoraj wreszcie wziołem sie do roboty padł mi zamek w tylnych prawych drzwiwch rozgrzebałem całe drzwi, było ciężko, i chyba silownik bo napięcie na wtyczce było impuls też dochodził. znacie jakiś zamiennik który będzie pasował pozdrawiam
Witam ma u siebie ten sam problem tylko, że w lewych tylnych drzwiach, rozebrałem cały zamek, a raczej połamałem plastiki i okazało się, że w silniku do centralnego starł się całkiem komutator. Nowy zamek w ASO to koszt około 250zł a na allegro można kupić kompletne drzwi za 300zł.
czyli to cały zamek a nie zamek i silownik
a zamienniki szukałeś
Tak to jest cały zamek, a w środku ma te wszystkie bajerki do centralnego. Nie szukałem żadnych zamienników, bo nawet nie mam pomysłu gdzie ich szukać, a zamek jest niestety jednorazówką.
W poniedziałek zamówiłem zamek w ASO w piątek powinienem już go mieć, dzwoniłem po ludziach z Allegro i wszędzie chcieli za sam zamek 150zł + przesyłka, stwierdziłem, że wole dopłacić kilka złoty i mieć sprawny nowy zamek.
PS: Może zrobić jakąś foto relację z wymiany, tak dla potomnych?
moglbys zrobicNapisał sqadak
![]()
W końcu wziąłem się w garść i zrobiłem tą instrukcję wymiany zamka i umieściłem w dziale zrób to sam.
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...166-vt8919.htm
PS. Na Allegro pojawiły się sie zamki do drzwi za 169zł z przesyłką.