Witam,
mam problem z całym panelem nawiewu i ogrzewaniem szyb.
Schodzę pewnego razu do samochodu, wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam, słyszę jak się wiatraki załączają i nagle dupa, przestaje wiać i znikają cyferki z wyświetlaczy i nie świecą się diody przycisków (ale działa to delikatne podświetlenie co jest jak się światła włączy).
No to mówię ładnie... ale śpieszyłem się i jadę, po jakimś czasie nagle się włącza ( pokazuje wtedy za każdym razem 20 stopni ) i nagle wyłącza, i tak kilka razy.
Po czym zaczyna normalnie działać... Do tego zaczął mi mrugać wyświetlacz z przejechanymi kilometrami.
Wyłączam samochód i sytuacja się powtarza za następnym uruchomieniem silnika...
Wcześniej robiłem tylną wycieraczkę, a dokładnie wtyczkę bo coś przerywało - przy tym strzelało coś czasami w desce rozdzielczej, no ale nawiew działał i wycieraczka działa.
Podsumowanie usterek:
1. Mruga wyświetlacz przejechanych km
2. Wyłącza się cały panel nawiewu razem z ogrzewaniem tylnej szyby (ale działa podświetlenie) - po przejechaniu kilku km włącza się nawiew i klima działa poprawnie
Co już zrobiłem:
1. Podładowałem akumulator przez noc
2. Sprawdziłem bezpieczniki od nawiewu i klimy pod kierownicą i pod maską (te obok akumulatora) - wszystkie są ok
Przy okazji odkryłem, że pali mi się dioda podświetlenia zapalniczki jak walnąłem z ręki w bok panelu
czy ktoś ma jakiś pomysł?