witam słysze w silniku takie jakby leciutkie tykanie dla mnie to jest niezauwazalne, kumpel mi nagadał ze to luzy w zaworach troche sie zmartwiłem wiec nie wiem teraz czy to tak ma byc ? prosze o jakies rady pozdrawiam
witam słysze w silniku takie jakby leciutkie tykanie dla mnie to jest niezauwazalne, kumpel mi nagadał ze to luzy w zaworach troche sie zmartwiłem wiec nie wiem teraz czy to tak ma byc ? prosze o jakies rady pozdrawiam
moze to zawory, kiedy miałeś regulacje robioną? w 2.4 trzeba co 40tys km robic, nie kazdy wie. Koszt regulacji do 200zł.
nie miałem robionej regulacji nawet nie wiedziałem ze trzeba, auto mam od grudnia dopiero jakie moga byc kosekwencje nie wyregulowania zaworow?
kontrolę przeprowadza się co 40 tyś oczywiście w miarę potzreby wykonuje sie też rególacje ale w praktyce to tylko kontrola. Natomiast to co słysz to na 99% nie zawory tylko łańcuch napędu pompy oleju - z założenia cichobieżny - wymienia sie go razem z pompą oleju całość kosztuje ok 700 zł, moja też ma tą przypadłość ale na razie nie zamierzam tego robić i pewnie tak już zostanie.
Witam.
Jaki luz powinny mieć zawory w 2,4 ? Rozumiem, że manualnie ustawiane?
a jesli tak sie zostawi niczym to nie grozi?Napisał Bedboys
Jeżeli myślisz o jego zerwaniu to nie, jeszcze nie słyszałem aby taki przypadek miał miejsce a już trochę w Alfach siedzę. Opory na pompie oleju są za małe aby zerwać nawet tak niewielki łańcuch.Napisał Italiano
to moze mi podpowiesz..... mianowicie, jak moja Belle sie rozgrzeje to coś strasznie chrzesci w silniku, chodzi jak sieczkarnia. Co to może być? podejrzewam ten łańcuch na pompie oleju. Jak myślisz czy to może być to?
To chyba wszyscy mamy to samo, u mnie też rzęzi
A u mnie jak się zagrzeje to cisza tylko jazda myślę że tak będzie nadal pozdrawiam <hello>