Witam,
Przejechałem swoja Alfą 147 10tys. km i już 2 razy wymieniałe spalone żarówki swiateł mijania. Czy to normalne w AR?
Pozdrawiam
Witam,
Przejechałem swoja Alfą 147 10tys. km i już 2 razy wymieniałe spalone żarówki swiateł mijania. Czy to normalne w AR?
Pozdrawiam
zalży jakie żarówki kupujesz... ale to jak najbardziej zwyczajny efekt, dużo robi też po jakiej drodze jedzisz, czesto po udeżeniu w dziure kołami pala sie rozgrzane żarniki
Spróbuj kupić żarówki innego producenta.
Philips i Bosch jezeli chodzi o zarówki
no i we wczesniejszych moich autach nie musiałem wymienać żarówek w ciagu 4 m-cy 2 razy a przejechałem nimi setki kilometrów po drodze dompraca dom. Bez wątpienia obecnie droga jest w trochę gorszym stanie niz jak 20 lat temu gdy jezdziłem swoim pierwszym maluchem bo każdy widzi ze w tym kraju nie prowadzi sie remontów dróg.
Pozdrawiam
P.S.
nie zmienia to faktu że AR to jedyne i słuszne rozwiązanie.
Ja posiadam osram, i jak narazie wszystko ok, wcześniej były jakieś tanie i faktycznie też mi się przepaliły szybko.
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!
Ja mam ten sam problem, mialem juz Philipsy teraz Osramy i pala mi sie gdzies po 4 miesiacach. Mam obnizone zawieszenie i to moze przez to bo jest twardsze i zarowki szybciej siadaja. Mozliwe tez ze jest cos nie tak z instalacja elektryczna ale nie wiem.
jak kupił żarówki najtańsze jakie były formy x , a żarówki leżały w sklepie y lat, no to mogą sie przepalać czesciej nawet, proponuje kupić żarówki jak koledzy mówili Filip'sa albo cosik innego, znanego i markowego
A zawieszenie w jakim stanie?? ja przy mocno zużytych wahaczach w ciągu roku zmieniłem dokładnie 7 kompletów żarówek. Po wymianie zawieszenia jak ręką odjął prawie pół roku spokój.
Philips Nightguide, czy też Osram Night breaker (aktualnie) wytrzymują mi średnio 14 mcy.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV