Chciałbym umyć silnik w swojej 164, czy ktoś orientuje się gdzie mogę wykonać to profesjonalnie, w serwisie który zabezpieczy wrażliwe elementy i osuszy silnik po umyciu ?
Chciałbym umyć silnik w swojej 164, czy ktoś orientuje się gdzie mogę wykonać to profesjonalnie, w serwisie który zabezpieczy wrażliwe elementy i osuszy silnik po umyciu ?
rączka, szmatka i jedziesz![]()
Ze 164 trudno się wyleczyć
Jedz gdzies na myjkę automatyczna tam masz pewnie usługę mycia silnika.
Mylem u siebie na warsztacie setki silników karcherem nigdy nic sie nie stało. Były to nie tanie auta... silniki różne od jakiś 1.0 po 5.9 l
Szmatką nie dojdę do miejsc, które chcę umyć - silnik jest ogólnie czysty z tym, że jestem estetąKarcherem się trochę obawiam, alternator, rozdzielacz itp - wszystkie te elementy są stosunkowo bardzo narażone na kontakt z wodą.
O alternator nie trzeba sie obawiaćjedynie możesz folią zakryć rozdzielacz ew. jakiś komputer jak jest na wierzchu. Ja zawsze psikam preparatem poczekam z 15 min później karcher później powietrze odpalam auto i sie grzeje i wypala sobie wode.
ja problem załatwiłem rozbierając silnik na najdrobniejsze śrubki, wszystko w ultradźwięki/karcher, przy okazji wymiana panewek/pierścieni... później złożyć do kupy i gotowe, silnik czysty![]()
![]()
![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
ja swój zawsze leje karherem z płynem, potem samą wodą, i odpalam silnik, nie robiłem tak pierwszy raz i nic sie nie działo, a lałem dosłownie w każdy zakamarek i po wszystklim