jak w temacie...jak ustawie temperature na ok 20 stopni to juz zaczyna bardzo mocno grzac...niewazne czy klima jest załączona czy nie...jak zrobie na low to fajnie chłodzi a powyżej 20 stopni to juz mocno grzeje ....czy to tak powinno byc????????
jak w temacie...jak ustawie temperature na ok 20 stopni to juz zaczyna bardzo mocno grzac...niewazne czy klima jest załączona czy nie...jak zrobie na low to fajnie chłodzi a powyżej 20 stopni to juz mocno grzeje ....czy to tak powinno byc????????
alfa romeao 146 1,9TD
troche malo opisales .ustawiasz 20 st i co grzeje caly czas ? czy do momentu ja w samochodzie robi sie 20 st? a co z innymi ustawieniami? czy na wyswietlaczu cas ci sie pojawia jakies literki z cyframi jak wlaczysz stacyjke?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
W 146 nie ma wyświetlacza jest tylko pokrętło z temperaturą - nawet nie ma automatycznej regulacji kąta nawiewu.Napisał piotriix
Jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie - tak to jest niestety, te wskazania temperatury to są takie bardziej "mniej więcej" ze wskazaniem na mniej :wink: .
na poczatek napisze ze nie mam klimatyzacji automatycznej...tzn nie mam wyswietlacza....mam trzy pokretła temp....siła nawiewu z funkcja auto...i regulacja gdzie ma dmuchac...ustawiam pokretło temp na 20 st. i siłe nadmuchu na 4 i na twarz nawiew....dmucha ciepłym ...jak załącze klime to nie ma zmiany....jak ustawie pokretło tem. na lo. to dmucha fajnie zimne powietrze ....chodzi o to ze nie ma płynnosci w regulacji temperatury nawiewu..
alfa romeao 146 1,9TD
troche nie rozumiem .ustawiasz na 20 st wlaczasz klime i czego oczekujesz ?zimnego powietrza?przeciez po to ustawiasz na 20 st aby miec cieplo w samochodzie,gdyby bylo na zewnatrz 35 st i i przy takim ustawieniu wialo by cieplym to by bylo cos nie tak ale przeciez mamy ok 0 st wiec jak ma sie zachowywac climatronic?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Jesli chesz ciepłe powietrze 20 st na stałe , to nie musisz włączać klimatyzacji , wystarycy AUTO.![]()
Witam wszystkich .
Mam 145 1,4 boxer i co się mi stało z ogrzewaniem.
Strasznie słabo grzeje, ciągle tylko zimnym powietrzem .