Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: sinenblok_ktos wie jaki jest w alfie 147?????

bella147mmm
    Gość

Domyślnie sinenblok_ktos wie jaki jest w alfie 147?????

helllooo

potrzebuje wiedziec jaki jest w przednim wachaczu strona tylnia sinenblok (niewiem jak to sie dokladnie pisze ale chyba tak)...wie ktos moze? bylabym niezmiernie wdzięczna silentblock sie chyba to pisze teraz sprawdzilam
    Ostatnio edytowane przez bella147mmm ; 29-07-2011 o 18:26

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Myślę że chodzi Ci o tą jeśli ma być tylna tuleja w przednim wahaczu
    http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...729065964.html
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kurly
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    147 jtd 8V 115

Domyślnie

Zależy czy masz oryginalne wahacze czy nie. W oryginalnych wahaczach tylne silentblocki bo o to Ci na pewno chodziło miały bodajże 19,9 mm średicy teraz ciężko takie kupić w sumie są już nieosiągalne i taką średnicę miał sworzeń w wahaczu oryginalnym. Teraz do kupienia jest bodajże kilka różnych wersji 20,9mm 20mm. Jedynym dobrym rozwiązaniem jest kupno nowego wahacza niestety

bella147mmm
    Gość

Domyślnie

dokladnie cichyy chodzilo mi o ta czesc dziekuje...czyli rozumiem ze to ma byc srednica 20,9mm?

kurly nie mam pojecia czy jest to oryginalny wachacz czy nie ale sie dowiem.. ty podales 2 rozmiary czyli jak kupowac to ktory rozmiar do 147 z 2001r?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kurly
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    147 jtd 8V 115

Domyślnie

Nie da się tego dokładnie określić który rozmiar musiałabyś wyjąć dolny wahacz zdjąć tuleje ze sworzni zmierzyć średnicę sworznia i wtedy jak zmierzysz będziesz wiedziała jaką tuleję kupić. Nie znam innego sposobu na określenie która średnica do którego rocznika nawet sprzedawcy z allegro zastrzegają sobie żeby samemu sprawdzić. Ja ostatnio też zawieszenie robiłem i zastanawiałem się czy zmieniać tuleje czy cały wahacz kupić i kupiłem cały wahacz. Ale nie powiem dobra była to inwestycja bo nie dość że tuleje były już wybite to sworzeń miał duże luzy a niestety sworzeń jest niewymienialny. Więc zastanów się na spokojnie czy wahacz, który masz jest na tyle zużyty, że można go wymienić na całkiem nowy ewentualnie jeśli nie potrzebujesz autka do jazdy na co dzień zdejmij wahacz ściągnij z niego tuleje i wtedy będziesz miała wiadome jakie kupić niestety innej opcji nie ma

bella147mmm
    Gość

Domyślnie

kurly dziekuje bardzo za pomoc tak mi to rozjasniles wszystko ze lepiej chyba nie mozna bylo, ja auto potrzebuje raczej na codzien bo nie mam ochoty jezdzic innym samochodem heh ale i tak musze dac do mechanika jakos na weekend zeby to obadal ten silentblock czy wahacz bo podobno jest to konieczne, bo slyszalam ze ten silent... mi opone niszczy , wahacz zdaje sie mialam wymieniany wiec sama juz niewiem muswze na spokojnie usiasc i poczytac karteczke gwarancyjna co mialam robione a co nie...dziekuje jeszcze raz..pozdrawiam!

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

moze miałas górny wymieniany, tak jak pisałem Ci na knajpie, bez zdejmowania wachacza sie nie da

pzd.