wczoraj poszedł mi pasek i wymiana nie sprawi mi problemu ,tylko sam pasek jak widze to juz niezła zagwozdka ,bo sa najmniej dwie długosci, mogłby ktos mi to rozjasnic
wczoraj poszedł mi pasek i wymiana nie sprawi mi problemu ,tylko sam pasek jak widze to juz niezła zagwozdka ,bo sa najmniej dwie długosci, mogłby ktos mi to rozjasnic
różnica jest zapewne w tym czy auto ma klime
to czy ma klime czy nie, robi zdecydowana różnice w długosci ale chodzi mi o róznice rzędu 10 mm
wydaje mi się że taka różnica nie ma większego znaczenia, bo przecież masz regulacje...
dzis zdjąłem pasek ,znaczy to co z niego zostało, myslac ze spisze z niego symbole ale d...a i okazało sie ze rolka napinacza swiergoli ,wymienic cała czy ramie zostawic?
ja spotkalem sie w AR156 TS 2.0 . w jednym aucie byl wezszy pasek a w drugim byl szerszy o jeden rowek chyba.
po temacie pasek i rolka wymienione ,pasek DAYCO 7PK1975, przy czym liczba 7 oznacza liczbe rowków a 1975 długosc i tu moze sie róznic od 1970 do 1980 ale wszystkie da rade założyć i naciągnąc , i pamietajcie ze rolka sama roka ma lewy gwint czas wymiany 2 godziny , cena 110 zł
no i dupa, pasek spadł przejechałem z10 km i teraz nie wiem ,koła proste, kreca sie nie blokuja, moze jednak za długi i nie naciaga dobrze
---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 09:45 ----------
no juz załozyłem nowy ,dzis o godzine krócej niz wczoraj ,ten jest krótszy o 6 mm i załozyłem nowy napinacz bo okazało sie ,ze ustawiał sie pod katem i moze to on robił szkode ,zobaczymy teraz narazie przejechał pare km i był pare razy odpalany i jest ok chyba
tym razem sie udało ,przejechałem ze 20 km dziesiatki razy odpalany a po wymianie napinacza cwierkanie ustało
Wymień sobie cały napinacz bo znów Ci zrzuci pasek. Przerabiałem kilka razy. Ramię łapie niewielki odchył przy zużyciu i powoduje zrzucenie paska. U mnie dopiero po trzecim pasku wpadli na to żeby wymienić całość. Chociaż nie wiem jak to jest w TS bo ja mam JTD.