Witam, niestety muszę wymienić piastę w mojej AR Spider 98r, piasta ma otwory na 5 śrub, jednak ciężko ją spotkać np. na allegro i mam pytanie, które Alfy miały takie same piasty jak moja Spider? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam, niestety muszę wymienić piastę w mojej AR Spider 98r, piasta ma otwory na 5 śrub, jednak ciężko ją spotkać np. na allegro i mam pytanie, które Alfy miały takie same piasty jak moja Spider? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
GtvPiasta przód czy tył ?
Idź do jakiegoś sklepu i powiedz że chcesz piastę z łożyskiem - jeśli chodzi o tył - najlepiej SKFa, cena 280zł. Jeśli chodzi o przód to wymienia się samo łożysko (również polecam SKF) ale nie wiem ile kosztuje Jeśli chodzi o łożyska wysokoobrotowe to najlepsze są w tym wypadku INA od sąsiadów - Czechy ale dostanie ich graniczy z cudem
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 15-08-2011 o 19:40
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 16-08-2011 o 23:08
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Dziwne, Kolega pyta o piastę a Wy mu łożyska proponujecie...
A napisał czy przód czy tył poza tym dobrze byłoby wiedzieć dlaczego to wymienia? Podejrzewam tylko, że chodzi o łożyska bo uszkodzenie takiego kawała żelastwa raczej sobie nie wyobrażam. Nawet jeśli chodzi o ukręcenie gwintu pod śrubę to zawsze można nagwintować na inny wymiar a nie od razu ją wymieniać. Jeśli chodzi o dostanie piasty przedniej to ciężko to widzę, w żadnym sklepie tego nie ma a przynajmniej nie widziałęm
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 16-08-2011 o 18:55
Ale co to za różnica przód czy tył? kolega pyta o piastę i tyle. Fakt, że tylna jest kompletem z łożyskiem ale przednią można bez problemu kupić (w razie problemu z tym chętnie pomogę, piszę o nowej oczywiście). A co do uszkodzenia piasty... zapytaj jakiegoś mechanika![]()
Oj, mój błąd, chodzi o piastę przednią, lewą, a wymieniam bo mi śruby urwało i gwinty zostały w piaście (Mnie też to się wydaje dziwne), próbowałem to rozwiercić ale pomęczyłem się trochę i stwierdziłem że lepiej będzie kupić, chciałem znaleźć gdzieś w okolicy żeby sobie po nią pojechać, ale nie znalazłem do AR Spider ani GTV, i chciałem może dopasować z innej AR, ale nie wiem czy któraś miała takie same piasty, i stąd moje pytanie. Pozdrawiam, dzięki za odpowiedzi![]()
w dziale ogólnym jest link do eper'a, wpisz VIN i zobacz w jakich autach jeszcze występuje ta piasta pod jej numerem
zerknąłem i dla Spidera 95-98 piasta jest dostępna, kosztuje 167zł brutto i chyba warto rozwarzyć jej zakup, a na pewno zadzwonić do ASO i spytać, czy to aktualne
przy wymianie piasty łożysko też nowe, niecałe 273zł brutto, też warto
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 17-08-2011 o 22:08
verdebiancorosso