Jak w temacie, czy w jtd 16V jest rezonator?? Eper go nie pokazuje a u mnie słychać buczenie z okolic filtra powietrza.... Sprawdźcie u siebie kochani forumowicze![]()
Jak w temacie, czy w jtd 16V jest rezonator?? Eper go nie pokazuje a u mnie słychać buczenie z okolic filtra powietrza.... Sprawdźcie u siebie kochani forumowicze![]()
buczenie z filtra powietrza?
tak, które ustaje np przy przymknięciu ręcznie klapy gaszącej ( przepustnicy) bądź przytkaniu uchwytu powietrza do filtra, było juz coś na forum ale odnośnie jtd 8v a nikt nic nie wspomniał o 16v.
link do tematu o buczeniu http://www.forum.alfaholicy.org/156/...powietrza.html
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 15-08-2011 o 20:39
a całą obudowe filtra powietrza masz ? moze ci w niej czegoś brakuje albo jest potrzaskana i lewe powietrze ci wlatuje
No właśnie wygląda na całą, wymieniałem niedawno sprzęgło i dokładnie przyglądałem się obudowie filtra. Jedynie co to mam marna już rurę filtr - turbo jak wspomniałem w innym swoim temacie
wymień najpierw to co wiadomo ze jest do wymiany i potem się sprawdzi dalej
Tak zrobię. Problem tylko w tym że na alledrogo nie ma ani jednej sztuki przewodu filtr - turbo ;/ ale zapukam jeszcze do serwisu ile takie cuda, a puki co czekam na inerfejs i zapewne wszystko stanie się jaśniejsze.
rury to możesz znaleźć ale z rozbitków i anglików... mało jest nowych bo są drogie, zamienniki nie wchodzą w grę, bo po co 3 razy do roku wymieniać rurę, w aso pewnie powiedzą coś w okolicy 150-250