Czesc!
Przyszla pora na wymiane wycieraczek w mojej GTV'ce. Problem i moje pytanie polega na tym, ze podczas proby zdjecia spryskiwacza z ramienia wycieraczki pekl mi ten zatrzask plastikowy, postanowilem to przykleic i dac sobie spokoj z wymiana calych wycieraczek. Dzisiaj chcialem wymienic jedynie gumy. Wyciagnalem obecne, w których znajdowaly sie po 2 takie metalowe preciki, trzymajace je w tych uchwytach.
Kupilem nowy zestaw (2 sztuki - 60cm), docialem na ok 54 i 51cm i zalozylem. Problem polega na tym, ze jakos wydaje mi sie, ze nie trzymaja sie one tak jak powinny. W moim zestawie kupionym nie bylo ani nie mozna bylo zamontowac tych metalowych precików. Dodam tylko, ze na kazdej predkosci, wode zbieraja bardzo dobrze i nie zostawiaja nigdzie sladów - wiec teoretycznie zamontowane sa prawidlowo.
Chcialem was zapyac czy istnieja jakies dedykowane gumy do alfy? Nie widzialem na allegro, a jestem bardzo ciekawy. Nie chce jezdzic w niepewnosci, ze moze mi sie odczepic guma z wycieraczki podczas jazdy, jednak jak poruszalem reka wycieraczki i gumy to trzymaja sie, tylko nie jestem dokonca przekonany czy dobrze je wymienilem.
Pozdrawiam!