Witam mam mały problem.... otóż problem jest z moimi głośnikami... Głośniki z tyłu w drzwiach wgóle nie grają ;(, a sprzodu czasem jeden, a czasem dwa... Czy są one już porostu stare i trzeba je wymienic czy można coś pokombinowac z nimi?*
Witam mam mały problem.... otóż problem jest z moimi głośnikami... Głośniki z tyłu w drzwiach wgóle nie grają ;(, a sprzodu czasem jeden, a czasem dwa... Czy są one już porostu stare i trzeba je wymienic czy można coś pokombinowac z nimi?*
Zwłaszcza wtyczkę z tyłu radia.
Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
Co mi się przez łapki przewinęło:
Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v
najprościej zacząć od sprawdzenia kostek za radiem -po wyjęciu i rozkodowaniu radia u mnie też za pierwszym razem nie stykało- ciut sprężonego powietrza i mocniejszego dociśniecia styków i po problemie..... jeśli nie pomoże sprawdź styki wyjściowe z radyjka -to najprościej a poźniej to już kable mogły się przetrzeć -większa sprawa ;-(
AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r
Jak mówicie to tak zrobię, posprawdzam wszystko i jak dalej nie bedzie grało to będe pisacDzięki*
miałem podobny problem to u mnie wystarczyło wyczyścić połączenie pomiędzy drzwiami a samochodem nie wiem czy wszędzie tak jest u mnie była to taka okrągła kostka trzeba ją rozpiąć i również wyczyścić i dosyć mocno spiąć ja z jednej niestety musiałem zrezygnować bo już się wytarła i połączyć na stałe. pozdrawiam
witam,
u mnie też występuje ten problem...raz graja a raz nie....
Rozkręcałem głośniki w drzwiach ale wszystko było ok...myślę, że to problem gdzieś w kablach..
Pozdrawiam
Cinexs
u mnie pomogło potraktowanie kostki przyłączeniowej w dzwiach sprayem do poprawy kontaktów połączeń elektyrczncyh![]()