Ktoś podpowie jak zdemontować przedni zderzak ? Nigdy tego nie robiłem, kupiłem nowe reflektory i listwy chrom więc chcę go zdemontować całkowicie, żeby przy okazji co nieco skontrolować. Wersja ze spryskiwaczami reflektorów. Będę wdzięczny.
Ktoś podpowie jak zdemontować przedni zderzak ? Nigdy tego nie robiłem, kupiłem nowe reflektory i listwy chrom więc chcę go zdemontować całkowicie, żeby przy okazji co nieco skontrolować. Wersja ze spryskiwaczami reflektorów. Będę wdzięczny.
bardzo wazne. pod blotnikiem od wewn strony zderzaka jest sruba 10. pamietaj nie ciagnij na sile , od wewn sie odkreca. z reszta sobie poradzisz
1. 164 TS biała ..była .2. 164 TS LPG zielona ..była.. 3. 164 TS niebieska ..jest ale na części,, 4. 164 TS czarna *była .5 164 2.0 V6 TURBO lpg bordo JEST
A jak zdemontować błotnik ?
---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:53 ----------
Tylko tak błotnik czy nadkole ? Dmyślam się, że chodzi o plastikowe wypełnienie obudowe koła czyli nadkole???
zderzak trzyma się na 2 śrubach, które znajdziesz pod ramkami świateł przeciwmgłowych (wkręcane od spodu) i na 2 wrkętach, którymi zderzak jest przykręcony do nadkoli... tyle
w nadkolu tą śrubą 10 to masz przykręcony uchwyt, którego nie trzeba odkręcać bo zderzak się z niego wysuwa .. jak odkręcisz te 10 to musisz później regulować zderzak, żeby pasowałwięc ich lepiej nie ruszać !!!
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
błotnik jest mocowany od wewnątrz do zderzaka, zdejmiesz nadkole zobaczysz.
Ze 164 trudno się wyleczyć
Jak tylko dojdzie do mnie listwa ( dopiero dzisiaj kliknąłem KUP TERAZ ) to się za to biorę. Mam jeszcze jedno pytanie: w mojej i jak zauważyłem w innych 164 również zderzak po bokach trochę odstaję od chromowanej bocznej listwy. Da się to jakoś wyrównać ? U mnie to wygląda tak jak by się delikatnie wybrzuszył ?
hehezdejmowałem mój zderzak jakieś 2 tyg temu jak wymieniałem go na świeżo malowany .. przyznaję, jest śruba od błotnika ale jej się nie odkręca bo zderzak wysuwa się z uchwytu do przodu po odkręceniu śrubek o których pisałem wyżej...
poważnie![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Dziś otrzymałem reflektor, narazie jeden - drugi ma być 20 września. Produkcja Bosch, klosz ze szkła - nie plastik, made in Czech Republic, nowy, ładnie zapakowany, w komplecie gumowa osłona górnej części reflektora. Cena 125zł z przesyłką - rewelacja.
Ostatnio edytowane przez Xofer ; 24-08-2011 o 15:14