Szukam tłumika do 156 1.8 ts , chciałbym żeby moja bella zaczeła głośniej buczec. Jeżeli możecie coś zaproponowac to było by bardzo fajnie ?
Szukam tłumika do 156 1.8 ts , chciałbym żeby moja bella zaczeła głośniej buczec. Jeżeli możecie coś zaproponowac to było by bardzo fajnie ?
Myślę że buczenie nie jest oznaką sportu
Szukasz wiejskiego tłumika który doda Ci szacunu na mieście- Wyrzuć cały wydech... Zaświadczam że będzie głośno
![]()
Myśle że buczenie to nie jest taki sportowy dźwięk
Jest to dźwięk przeważnie BMW 3 i Golfow a takze starszych hond ktore maja albo rozwalony kolektor albo gdzies cos odcięte.
Dam przykład gościa w golfie 3 który przejeżdżał całe miasto na drugim biegu bo się cieszył że mocniej buczało xd
Zastanów się lepiej nad dźwiekiem lepszym na wyższych obrotach bo te co buczą to puste puchy.
Słyszałeś jak v-ka chodzi na obrotach? i wcale nie buczy
Alfy przecież zawze mają ładny dźwięk(a ts jeszcze się wkręca na wyższe obroty) to jest chyba to co najbardziej im się udaje :p
chcesz buczenie? Wywal wnętrzności tłumika lub zrób dziure - efekt gwarantowany.
kiedy bylem piekny i mlody zrobilem w mojej 156 to co ty chcesz zrobic teraz.
efekt rozwalilem sondy lambda,a halas byl taki jakbys lecial bombowcem z 2 wojny swiatowej
156 nie posiada srodkowego tlumika
ocipiejesz jadac dluzej niz 10 minut...
Chłopaki jadą po Tobiea jak załozysz coś markowego to efekt jest naprawde dobry. Sam mam Ulter'a i jest fajnie na niskich róznicy prawie nie ma - wyżej pięknie gra.
Kolega Krawat był ze mną na zlocie w bystrzycy - zdaję się ze nie wybijałem się z głośnościa wydechu ponad przeciętną ??
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
ja mam to http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1105 i polecam
oczywiście nie buczy tylko soczyście brzmi. i to nie głośno.
jeszcze muszę wyrzucić katalizator + tłumik środkowy (są w jednej puszcze) i założę tłumik przelotowy. Mam nadzieje, że wtedy nie będzie głośniej a silnik wróci do normy (katalizator się rozsypał i zatkał)
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
zrób customa to dźwięk zrobią jaki chcesz do wyboru masz 3 firmy mtecha, elteca i proexa (tego ostatniego sam mam i jest ok po roku jeżdżenia)
A jak masz grubszy portfel to Ragazzon. I wszystko zostanie w rodzinie.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
witam
Mam okazję kupić dedykowany tłumik końcowy z ULTERA do mojej Alfy 156 2.0TS. za 400zł. Niewiem czy się rzucać na to czy nie. Końcowy musze i tak wymienić z racji tego że już jest przepalony i brzydko brzeczy. Co myslicie, warto montowac ULTERA czy jednak standard?
Cena jest niska, jak patrzyłem na stronie producenta.
Pozdrawiam