na razie czysto teoretycznie mysle nad zakupem 33 z napedem an 4 buty...
na spotkaniu alfaholikow ar_33 uswiadomil mnie, ze nikt nie robi podpor walu. czy ktos probowal dopasowac z czegos innego? ponoc poldek ma duzo wspolnego z wloszkami![]()
na razie czysto teoretycznie mysle nad zakupem 33 z napedem an 4 buty...
na spotkaniu alfaholikow ar_33 uswiadomil mnie, ze nikt nie robi podpor walu. czy ktos probowal dopasowac z czegos innego? ponoc poldek ma duzo wspolnego z wloszkami![]()
Musialbys miec wzór... chociażby zdjęcie jak taka podpora wygląda.
Potem skoczyć do sklepu i zapytać, bo może ktoryś z naszych rodzimych pojazdów miał coś podobnego.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Napiszcie do Lejka on może wam zrobić zdjęcie tego ustriojstwa![]()
Z chęcią mogę zdjęcie zrobić muszę tylko ALE na kanał zaprowadzić!!!
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
nie jestem zbytnio obcykany w temacie podpor, ale czy ona w kazdym aucie nie wyglada tak samo?
myslalem, ze ona rozni sie jedynie wymiarami
edit
pisalismy na gg ze strzala, pasuje podpora ale nie od poloneza, tylko od duzego fiata
mocowanie tylko trzeba przespawac.
a wiec tak jak Tuti mówił:
- podpora od strony skrzyni biegów jest bardzo podobna od jakiegoś merca (nie wiem jakiego kolega przez kolego i tak dalej załatwiali , ale postaram sie dowiedziec od jakiego), jedynie deko mocowanie trzeba zmienić![]()
- podpora od strony mostu pasuje idealnie od dużego fiata, trzeba z niej obciać jej orginalne trójkątne mocowania i dospawać płaskie blaszki (grubość około 3 mm) z otworami na śrube i po robocie
- krzyżaki na wał już są nie dostępne prawie (9 sztuk na głównym magazynie we włoszech, koszt jednego 180zł ), ale bez zmartwień wymiary krzyżaków to 22x55 dostępne w pierwszym lepszym sklepie z częściami do maszyn rolniczych, ceny o niebo niższeod żadnego innego auta nie pasują, hehee ale od maszyn tak
jakiś czas temu właśnie robiłem podpory, bo sie łożyska w nich posypały, teraz właśnie walczę z krzyżakamiw weekend składam wsio do kupy i sie okaże
EDIT :
zdjecia z ostatniego rozbierania
![]()
![]()
![]()
![]()