Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Temat: [156] Problem z immo lub kluczykiem.

Asharak
    Gość

Domyślnie [156] Problem z immo lub kluczykiem.

Witam, pojawił się u mnie problem z kluczykiem lub immo. Mianowicie od pewnego czasu po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu nie gasła kontrolka "code". Po kilkukrotnym wyjęciu i włożeniu w końcu gasła. Dzisiaj rano zgasnąć już nie chciała. Siedziałem z godzine i nic. Zaznaczam że wymieniłem baterię. Zrobiłem to po tym jak już nic nie skutkowało. Po włożeniu nowej diodka na kluczyku zapaliła się światłem ciągłym i zgasła dopiero po wciśnięciu przycisku na kluczyku. Wiecie może o co z tym chodzi co mam sprawdzić? Jakaś antena czy coś?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kwasnybartek
    Mieszka w
    Werynia, Kolbuszowa,
    Auto
    "Mruczuś" AR 156 2.0 TS, CF2,M3 '98 ECU M1.5.5, AR156 SW '04 1,9 JTD 140

Domyślnie

Bateria w pilocie nie ma nic do immo bo w kluczyku masz tylko transponder i nie jest on zasilany z baterii, prawdopodobnie może to być kiepskie połączenie kabla anteny z puszką immo lub mocno zabrudzona antena w obudowie kolumny kierownicy. Jeżeli problem dotyczy słabego połączenia to da się to zrobić i poprawić połączenie na stykach przez odłączenie przewodu (taki płaski czarny dwużyłowy)z puszki immo popsikanie złącz środkiem do czyszczenia styków i poskładaniem tego z powrotem.
    1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!

reit
    Gość

Domyślnie

siema
    kwasnybartek ma racje to jest jedyna rada na ten badziew. wypiac wtyczke i psikac elektrostykiem.

ja osobiscie radze Ci wyjac kompa co masz przy nodze pasazera, dostep swietny wiec problemu zero. Ja mam pare komputerow do swojej z roznymi softami dla zabawy, ale oryginal sobie zostawilem. Jest eeprom 24c04 (dokladnie nie pamietam tej koncowki), który odpowiada za immo. Wystarczy przeprogramowac go w immokillerze albo immocleanerze i zainstalowac ponownie w komputer i sprawa zalatwiona. Zero problemow z immo a kluczyk gasnie.

Prawda jest taka, ze i tak 156 nie kradna, bo podczas ucieczki pewnie by sie popsula, wiec to immo jest tak potrzebne jak drzwi do lasu. To tak dla rozweselenia atmosfery

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

połóż się na podłodze pod kierownicą i za skrzynką bezpieczników nad podnóżkiem zobaczysz wtyczkę z szarym kablem, wypnij ją kilkakrotnie i mocno wciśnij(ale nie za mocno). Miałem podobny problem do tego stopnia, że raz spychałem auto ze stanowiska na stacji bo nie chciała zgasnąć kontrolka. Teraz od 4 dni nie ma już z nią problemów, nie zwracam już nawet uwagi tylko przekręcam kluczyk i palę maszynę. Wcześniej musiałem kluczyk wyciągać po 3-4 razy...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomekono
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.5 V6 1997 rok

Domyślnie

też tak czasami mam żę musze wyciagac i przekracac kluczyk kilka razy , a w FEs wyrzuca mi błąd cos tam immocodeee, jutro napisze co to dokladnie za blad, o ile znajde screen z tym

Topss
    Gość

Domyślnie

Też mam problem z kluczykiem, mianowicie nie działa centralny zamek, raz działa, raz nie działa, bateria nowa. widzę że czerwona dioda na kluczyku miga, ale centralny zamek się nie otwiera. Stojąc przy samochodzie muszę parę razy naciskać przycisk aby otworzyć/zamknąć zamek.

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Zakoduj może na nowo kluczyk, może to pomóc.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomekono
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.5 V6 1997 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Topss Zobacz post
    Też mam problem z kluczykiem, mianowicie nie działa centralny zamek, raz działa, raz nie działa, bateria nowa. widzę że czerwona dioda na kluczyku miga, ale centralny zamek się nie otwiera. Stojąc przy samochodzie muszę parę razy naciskać przycisk aby otworzyć/zamknąć zamek.
    może rozbierz i przeczyść styki w pilocie sprayem typu kontakt, lub zwykłym wd-40, powinno pomóc

Topss
    Gość

Domyślnie

dobry pomysł, spróbuje wieczorem, dam znać czy coś z tego wyszło

black1233
    Gość

Domyślnie

mam ten sam problem z tą kontrolką, jak czyszczenie nie pomoże to wywalam ten immobilajzer całkowicie

---------- Post added at 09:39 ---------- Previous post was at 09:36 ----------

któryś z kolegów w jednym temacie napisał że ośmiokrotne przekręcenie kluczyk raz za razem resetuje immobilajzer więc zobaczymy

---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

Panowie powiedzcie czy da się z laptop za pomocą nieznanego mi jeszcze programu dezaktywować immobilajzer samemu