Jest gdzies jakis manual? Dzisiaj walczylem i myslalem ze mnie *&#@ chwyci. Odkrecilem śrube pod klamka ale nie ma bata zeby wyjac tweeter. Po zdjeciu samej oslonki (siatki) tweetera rowniez nie da sie wyjac... POMOCY!![]()
Jest gdzies jakis manual? Dzisiaj walczylem i myslalem ze mnie *&#@ chwyci. Odkrecilem śrube pod klamka ale nie ma bata zeby wyjac tweeter. Po zdjeciu samej oslonki (siatki) tweetera rowniez nie da sie wyjac... POMOCY!![]()
co ty gadasz ja wyprułem oby dwa,tylko jak już nie pamiętam
szlag mnie prawie trafil ;s
kolego da sie wyjąc tweeteryjeżeli to seria to bodajże obkręcasz jeden i drugi lekko w którąś ze stron
, obydwa mają swoje prowadzenia w tym plastiku . Jestem tego pewien na 100 % bo robiłem taki zabieg pare miesiecy temu u siebie przy zmianie nagłośnienia . Wszystko sposobem i wyjmiesz napewno . Chyba ,że ktoś już je wymieniał i może zamontował inne na stałe
jeżeli seria to wyjmiesz tak jak mówie .
Ostatnio edytowane przez Walsh 156 ; 07-09-2011 o 22:14
czyli wystarczy zdjac siateczke i je przekrecic tak?
A jak poprowadzic do nowych kable? W takim razie i tak nie obedzie sie bez demontazu tapicerki tak? Zeby ja zdjac musze i tak wyciagnac klamke? Dobrze mysle?
bez demontazu boczku to zrobisz . Musisz wyjac ten plastik w ktorym siedzi tweeter calkowicie . Siedzi na dwoch zatrzaskach bodajze , podwazyc go lekko musisz i sciagnac przez klameczke , wtedy od tylu przekrecisz sobie tweeterka i wyjdzie , musi wyjsc, pamiętaj tylko o delikatności żeby nie połamać nic , mi udał się ten zabieg bezboleśnie
. Kabli zmieniac nie musisz ja podpinałem pod serie wszystko i pasowalo ok . Zmieniałem komplet głosnikow na przod dwudrożne odseparowane tył dwudrożne nie odseparowywane . Ah ... tam za klameczką jest też zaślepka chyba... musisz ją wydłubać i tam chyba jest jakaś śrubka nie zapominaj o niej
![]()
Ostatnio edytowane przez Walsh 156 ; 07-09-2011 o 22:37
Hmm... chyba nie za bardzo rozumiem... Czy musze zdjac caly ten plastik ktory zaznaczam na zdjeciu?
czy sama siateczke i stamtad mam jakies dojscie? Nie rozumiem tez za bardzo jak to podpiac pod fabryczne... Kupilem zestaw helixa odseparowany (blue 62c), w zestawie jest zwrotnica. Rozumiem ze w zwrotnice wpinam stare kable od glosnika i ze zwrotnicy podprowadzam kable do tweetera i mida... wiec nie za bardzo mam jak korzystac z tego okablowania do tweetera jakie jest...
Jestem troche ciemny w tych sprawach wiec potrzebowalbym lopatologicznego wytlumaczenia
śrubke za klamka oczywiscie odkrecilem, ale cholernie mocno calosc siedzi. Nie chce polamac tej chromowanej podkladki![]()
Ostatnio edytowane przez bsq ; 07-09-2011 o 22:50
Dokładnie ten cały element musisz zdjąć , musi siedzieć mocno bo inaczej by zgrzytał i trzeszczał.Spróbuj lekko podważyć płaskim śrubokrętem od strony tweetera bądź klameczki już dobrze nie pamiętam ,powinno zejść bez większych problemów . Zdjęcie samej siateczki nic Ci nie da , z resztą jeżeli mnie pamięć nie myli zdejmiesz ją dopiero po zdjęciu całości , siateczka ma swoje prowadzenia jest w nie powprowadzana i lekko pozaginana tam od tyłu
. Jeżeli jest zwrotnica to zapewne musisz coś wyrzeźbić , wydaje mi się ,że przy takim zestawie powinieneś mieć kabelki plus jakąś prostą instrukcje . Ja do siebie dobrałem taki zestaw aby bez problemów podłączyć pod serie wszystko , ze zwrotnicami nigdy nie podłączałem .
eee... rzezbic? Nie da sie podciagnac tego pod ten zestaw co jest? Naprawde nigdzie nie ma opisu zadnego?![]()
trzeba było myśleć o tym przed kupnem, a tak poważnie wydaje mi się , że sie da... tylko cieżko cos doradzic bo na oczy tego zestawu nie widziałem . Masz chyba odp ponizej :
http://www.forum.alfaholicy.org/car_...tml#post248334