zostalem nowym wlascicielem ALFY 33 1.7 16V i silnik pracuje tak jakby nie palil na wszystkie gary prosze o jakies sugestie
zostalem nowym wlascicielem ALFY 33 1.7 16V i silnik pracuje tak jakby nie palil na wszystkie gary prosze o jakies sugestie
hmm może kable, świece, ogólnie takie rzeczy bym na początku sprawdził (a silnik w gaźniku czy wtrysk??)
Ostatnio edytowane przez micrus ; 07-09-2011 o 22:48
może to przez dźwięk boxera![]()
Ze 164 trudno się wyleczyć
wtrysk mialem juz boxera i to nie ten dzwiek
ja miałem w gaźniku, no i czasem przy brzydkiej pogodzie (taka jak jest dzisiaj) miałem wrażenie, że jeden gar nie pali, ale będąc u mechanika spytałem go o co chodzi, a on mi się tylko zaśmiał wtedy że ten silnik tak ma, faktycznie nie palił na ostatnim garze, ale była wina z powodu za dużej wilgotności, ale po przejechaniu 1 km ustępowało, zmieniłem kabelki i wszystko później śmigało jak należy...
iskra jest paliwo dostaje . Sciagnelem przewody z cewki ( 1 i 3 cylinder) i na te nie chodzi takze tak jak by pol silnika chodzi
czy mogly zawory pojsc a moze znacie jakiegos speca od boxera w poblizu elblaga
rozrząd?
prawdopodobnie zawory nadpalone mechanik juz glowice ma w reku i na wekend bedzie wiadomo jak sie sprawuje BESTIA ( chyba ze sa chetni do kupna BESTI )![]()