Witajcie
Byłem dziś oglądać tą AR http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-4...790246869.html
Na pierwszy rzut oka jak przy niej przejechałem to rewelacja. Gorzej jak się przyjrzeć... Byłem wraz z kolegą i oto co zaobserwowaliśmy:
-walona z tyłu- zderzak klejony szpachlowany i malowany. Niestety jakoś niezbyt udolnie. To stało się niecałe 5lat temu (przyznał się jak zapytaliśmy się)
-spora szpara z przodu przy lewej lampie
-szyby wszystkie oryginalne bez przedniej
-na tej kratce pod zderzakiem jest dziura tak jakby kamieniem oberwała
-przedni lewy błotnik wypiaskowany i ogólnie samochód trochę podrapany i porysowany (ale czego się spodziewać po 10letnim samochodzie...)
-wgniecenie na drzwiach oraz na progu -ledwo widoczne - musi być dobre światło
-zaprawka na łączeniu progów
-opony zimówki i letnie od razu po sezonie na "zjechanie"
-środek w miarę zadbany nie picowany na sprzedanie
-prawy przedni górny wahacz do wymiany bo wali (ma nowy w bagażniku )
-wydech trochę się "buja"
-silnik coś jak "załapie" tak jakby coś walnęło
-rozrząd zmieniany prawie 70tyś temu
-brak płynu chłodniczego- ledwo co zakrywa dno zbiorniczka
-pęknięta chłodnica klimy- tak mówił właściciel. Układ jest nieszczelny. Niby była napełniona i czynnik zszedł
-pulsowały światła wszystkie oraz kontrolki ale to może ma coś wspólnego z awarią w trakcie jazdy...
-wycieki z silnika ciężko powiedzieć skąd
-płyta ta pod silnikiem została założona nowa i widać, ze coś ścieka na nią bo jest tak jakby tłusta- pierwsza myśl to właśnie płyn chłodniczy, ale on nie jest tłusty...
Podczas przejażdżki (prowadził właściciel) zaczęło coś tak jakby hmmm uderzać tak jakby coś się wbiło w bieżnik opony i tak hałasowało. Okazało się, że zaczyna się niszczyć pasek tzn pasek zaczął się rozwarstwiać tak jak są rowki i zaczęło uderzać.
Podczas odpalenia nie dymił ale podczas ruszania czarna chmurka dymu poszła- ciekawe co może być przyczyną (jakieś pomysły?)
Pasek oraz wahacz ma teraz zrobić w warsztacie i dać znać.
Co myślicie na ten temat? Domyślam się, że ciężko cokolwiek powiedzieć na odległość bez oglądania ale czy warto ją brać targując się z ceny?