Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: alfa romeo 156 jtd a fes??

ronin19
    Gość

Domyślnie alfa romeo 156 jtd a fes??

witam panowie .zakupilem moja alfe nie dawno w holandii autko smiga ladnie niecierpliwi mnie troche dymienie przy gwaltownym dodaniu gazu przebieg ok 300 tys .co to moze byc?? mam nieszczelna rure do intercoolera zaraz ja uszczelnie .zakupilem kabel do alfy ale nie mam programu pomoze ktos?? chce podlaczyc sprawdzic ja no i nich ktos wyjasni jak co itd ... sciagnolem niby fes 2.5 ale on nie laczy mi z ecu wiem wiem temat maglowany nie raz ale.... pomozcie bede wdzieczny bardzo

mar_1981
    Gość

Domyślnie

"Comy" masz poustawiane poprawnie?

Tutaj masz instrukcję po EN jak chcesz po PL to dopiero popołudniu moge Ci przesłać jak wrócę do domu. Sprawdź czy masz wszystko poustawiane jak w tym info:

http://www.fiatecuscan.net/HowToUse.aspx

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF2

Domyślnie

Kolego sam sobie odpowiadasz na swoje pytania... Skoro wiesz, że masz nieszczelny dolot, to najpierw usuń usterkę.

Co do FES to też masz rację, o tym książkę można już napisać na podstawie forum. Nikt tutaj nie jest wróżką i nie powie Ci w czym problem na podstawie "nie działa mi". Jaki masz kabel? Sterowniki zainstalowane? W menadżerze urządzeń systemu kabel jest widoczny? Porty ustawione prawidłowo? Jaki błąd przy próbie połączenia? Musisz opisać dokładniej co się dzieje, powyższe wskazówki bez problemu znalazłbyś na forum.
    Ostatnio edytowane przez marcnow ; 12-09-2011 o 10:42

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

W tym temacie znajdziesz wszystko na temat diagnostyki komputerowej:
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_..._alfadiag.html
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

ronin19
    Gość

Domyślnie

kopcenie mineło po uszcelnieniu dolotu z intercoolera .co do polaczenia mam problem wogole nie chce polaczyc mi fejsa z kompem .brak polaczenia z ecu wyskakuje .interfejs mam http://allegro.pl/fiat-alfa-romeo-la...783999758.html dokładnie ten . co to moze byc??? poradzcie

mskk
    Gość

Domyślnie

witam,
    korzystając z istniejacego juz tematu pozwole sobie zadać pytanie, które juz zadawałem w odpowiednim temacie, ale chyba nikt tam nie zagląda..
    poniżej treść, z góry dzieki za odp.
    witam,
    jestem początkującym użytkownikiem FES, mam pytanie, jednak nie mam przed sobą programu wiec pytam orientacyjnie.
    1. jaka jest najnowsza wersja oprogramowania?
    2. po zainstalowaniu programu z płytki dołączonej do kabla, otwieram go, w opcji lączenia sie z ecu są 2 pozycje do 1.9jtd:
    -.....cf2... (na pewno nie mój sterownik)
    - i drugi .....CF3 1,9/2,4 ..... ,
    łącze oczywiście przez ten drugi. program łączy sie w autem, ale wyskakuje komunikat, ze niewłaściwy sterownik zostal wybrany (nie pamiętam co dokładnie pisało w komunikacie)
    po krótkim teście z EGR i ciśnieniem paliwa, egr podczas jazdy miał wahania od 30.4% do 30.8% (chyba nie normalne zeby przy 4 tyś obr był prawie tak samo otwarty jak na jałowym) natomiast wartości ciśnienia paliwa mierzone od ''desired'' miały takie rozbierzności ze lataly niezależnie od siebie po całym wykresie, wielki chaos, nie wiem cyzm jest on spowodowany.

co robie nie tak, przez jaki sterownik mam sie połaczyć z autem kiedy są jedynie 2 opcje w 156 i żadna z nich nie jest poprawna do mojego modelu, byłbym wdzięczny za naprowadzenie.
    auto to 156 1.9jtd 150km 2005r

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia