Witam
Przedstawiam na filmiku co się dzieje gdzy wciskam pulsacyjnie gaz nie przekraczając 2 tys obr.
MYślę że auto powinno mieć jeszcze większą moc. Z przepustnicy słychać dziwny jak dla mnie dźwięk, nie wiem czy tak ma być czy nie takie jak by tak z trudem zasysał powietrze.
Co zostało wymienione:
-rozrząd z wariatem
-olej i filtr
-swiece(przestał szarpać po dodawaniu gazu lub odejmowaniu, chodzi równiej i ciszej, na zimnym obroty 1200 jak chwile pochodzi to spadają na 1000 później na jeszcze troszkę mniej a na końcu na 900.
-filtr powietrza. (wniósł również jakąś poprawę).
-przepustnica wyczyszczona.
Lejący wtrysk chyba można wykluczyć bo auto nie dymi po wdepnięciu.
Zachowuje się tak jak wdepnę od tego 1000 obr to ma tak 1/3 sek zawiechy a nawet lekko spadają obroty później idzie od 2000tys nie ma tego problemu ale chyba jeszcze powinna miec wiekszego kopa.
Na komputer trochę mi się nie chce jechać bo nie mam nikogo kto się bawi alfami tyklko znajomy elektryk samochodowy ale z alfami to chyba tez nie mial za duzo doczynienia. Jestem z okolic KOŚCIANA woj Wielkoposkie także jak by ktoś był w pobliżu to mógł bym do niego podjechać jak się zna.
Z racji tego że znajomy napewno nie będzie wiedział jakie parametry są właściwe do badanego obiektu to proszę by mi napisać wartość od-do
-przepływomierza
-sondy lambda
Bo chyba to może być przyczyną. Z resztą proszę o opinie po obejrzeniu filmiku
Babci mówiłem że ma się nie odzywaćale musiała na końcu bo by nie wytrzymała
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=RQqjKzCx-kU