jak w temacie, jak zdemontować wtrysk w 1,9 jtd 115km?? Konieczny jest ściągacz? robić to na ciepłym zimnym silniku?
jak w temacie, jak zdemontować wtrysk w 1,9 jtd 115km?? Konieczny jest ściągacz? robić to na ciepłym zimnym silniku?
nikt wtrysków nie wyciągał??
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=32594 Tutaj jest coś na ten temat.
dzięki tyle że w 16V jest trochę więcej miejsca...
Taki ściągacz podpasuje? Oczywiście po odkręceniu cewki:
ściągacz udarowy
witam.
Nie wiem jak jest w 16V ale w moim 8V w sobote wymieniałem uszczelnienia wtrysków i wszystkie 4 sztuki wyszły przy użyciu siły rąk.
Jedynie miałem zdjętą kapę zaworową - wymieniałem uszczelkę więc troszkę więcej miejsca niż gdyby była na miejscu.
Jeżeli chodzi o ściągacz to nie bardzo wiem jakbbyś miał go przymocować do wtrsku - no chybba że w 16V jest zupełnie inny wtrysk? Ten ściągacz ,który pokazałeś wygląda mi na zwykły młotek wsteczny.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
nie doczytałeś, wedle opisu w 16V można odkręcić cewkę i powinien wystawać gwint jak na zwykłym mechanicznym wtrysku i do niego przykręca się adapter z młotka udarowego
no faktycznie ale z drugiej strony (cytat z poradnika podanego w poście wyżej):
Wykręcamy cewkę z góry wtryskiwacza i w to miejsce wkręcamy młotek kinetyczny. Jeśli nawet ktoś posiada takie narzędzie, to po zdjęciu cewki i użyciu tego młotka ma super zabawę z czyszczeniem wtrysku. Więc też odpada.
Co do wyciągania to u mnie naprawdę poszło bez żadnych problemów, bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM