Witam mam pytanie gdzie znajduje sie filtr paliwa w alfie 156 1.8 140k\m
Witam mam pytanie gdzie znajduje sie filtr paliwa w alfie 156 1.8 140k\m
nie ma filtra, jest w pompie nie wymienny
ok a czysci sie go w jakis sposob czy nie. bo mam problem z moca silnika wiem ze to moze byc wiele twmatow ale szukam od najprostrzej sprawy
to szukaj prostszych sposobów ,bo wyjecie pompy paliwa ze zbiornika jest pracochłonne i dosc kłopotliwe ,a sam filtr w zbiorniku nie ma prawa az tak sie zabrudzic
wlasnie tez tak myslalem ale problem z moca nie daje mi spokoju bo przy 140 k\m rozpedzanie auta to jest na mule na 2 biegu osiaba predkosc tylko do 60 k\g i to nie jest normalne szkoda mi tak katowac tego silnika. potem na 3 giegu rozpedza sie lepiej. nie ma problemu z paleniem ani nie przerywa wszystko jest ok ale muli go . wymienilem tez przeplywomierz rozrzad i wszystki filtry. silniczek cyka a mocy malo. prosze o podpowiedzi co moze byc przyczyna
---------- Post added at 16:24 ---------- Previous post was at 16:18 ----------
dodam tez ze sprzeglo jest ok nie ciagnie i podejzewam zle ustawienie rozrzadu jak go kupilem od poczatku wydawal mi sie taki zamulony . Moze ktos ustawil zle po wymianie rozrzad a ja zalozylem tez pasek na tym samym ustawienniu. nie mam blokaderow wiec ustawialem znaczac kola ale nie moge stwierdzic czy wczesniej nie byl przestawiony np o zabek
no to juz wiesz ,na znaki to mozesz patrzec jak jedziesz droga , sprawdz ten rozrzad
Jak wyżej.
Co do rozrządu to koniecznie sprawdź poprawność montażu.
A jaki to silnik?
18 bezyna