Witam wszystkich... mam problem autkiem, a mianowicie z olejem w przepusnicy... prawdopodobnie dmucha z odmy. Czym to może być spowodowane? olej ubywa po przejechaniu ok. 150km dolałem prawie 0,5 litra co to może być silnik 2.0TS
Witam wszystkich... mam problem autkiem, a mianowicie z olejem w przepusnicy... prawdopodobnie dmucha z odmy. Czym to może być spowodowane? olej ubywa po przejechaniu ok. 150km dolałem prawie 0,5 litra co to może być silnik 2.0TS
A dużo tego oleju na przepustnicy było? Jeżeli ubywa Ci aż 0,5l na 150km, to silnik niestety się kończy i duża ilość oleju w dolocie bierze się z tego, że ciśnienie z tłoków idzie na skrzynie korbową, przez co olej wypychany jest przez odmę do dolotu. Czeka Cię remontos los silnikos.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Bardzo możliwe że również zawory masz nie szczelne![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Takie przedmuchy najczęsciej niestety oznaczają nieszczelności na tłokach pierścienie w najgorszym wypadku wypalone tłoki na ściankach, jedz na warsztat pomierz kompresje w cylindrach . Jeśli bedzą spore rozbierzności miedzy cylidrami to się coś dzieje nie dobrego. Takie zużycie oleju musi oznaczać sporą dewastację silnika. Nie dymi na niebiesko rano ??
Edit: Nie dopisałęś jednego jak użytkujesz auto , chociaż nawet przy twardym traktowaniu tyle spalonego oleju nie wróży nic dobrego.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 21-09-2011 o 20:48
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla