Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [Giulietta] Car Audio bez wyciszania

alexxde
    Gość

Domyślnie [Giulietta] Car Audio bez wyciszania

Witam, mam pytanie, chcialbym zmienic standardowe glosniki (czytalem ze 4x 25W) ktore i tak juz maja dobry dzwiek, ale powyzej Volume 30 nie wyrabiaja.
    Mam B&M bez nawi i chyba tez nie mam BOSE.
    Chce jak najmniej zmienic w samochodzie, wiec nie chce wyciszac.

Myslalem o 2 mocniejszych Subwooferach w tylnych drzwiach i jakies allroundowe glosniki sprzodu.
    Tweeterow chyba nie bede wymienial, poniewaz jedyna muzyka ktora u mnie leci to Hardstyle z iPoda i rzadko Radio.

Limit cenowy to narazie 600PLN, jak dojdzie troche pieniedzy to mozna zwiekszyc, np dorzucic skrzynie do bagaznika.

Nie mam duzo wymagan co do dzwieku poki bylo pier***niecie i nie trzeszcaly mi glosniki, drzwi moga wibrowac, nie przeskadza mi to.

Czy potrzebuje wzmacniacz jak chce wymienic te glosniki na jakies mocniejsze? Patrzylem na conrad.pl to takie 150W ida za 200pln.
    Oczywiscie nie chce kupowac najgorszych/najtanszych wiec prosze o jakies sugestie co do subwooferkow i glosnikow.

Dzieki za pomoc

---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:23 ----------

Wlasnie znalazlem taki przygotowany zestaw za 519 pln http://www.profet.pl/zestaw,3484 .
    Jest zrobiony do AR 156, ale glosniki sa 16,5cm. Jak to jest w Julce? Tez maja 16,5 cm?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 2.4 JTDM 200Km, 2006, 220Km 450Nm

Domyślnie

Witaj

Ja właśnie sprzedaję wszystko co by ci się przydało http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1468026, jak coś to pisz

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Moim zdaniem wymiana samych głośników w Julce, bez wzmacniacza i przede wszystkim bez wytłumienia drzwi to wyrzucanie pieniędzy.
    Jeśli już chcesz eksperymentować to spróbuj Helix DarkBlue i tylko na przód. Tył wyłącz - bez wytłumienia cokolwiek tam włożysz, będzie tylko dudnić.
    Sam się przymierzam do modyfikacji, ale IMO bez budżetu co najmniej 1,5 - 2k nie warto zaczynać.

PS.
    Wyeliminowanie rezonansów w samochodzie to podstawa, jak możesz to odpuszczać?
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 27-09-2011 o 19:36

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

jak nie chcesz wygłuszać to tak jak napisał kolega wyżej , wsadź helixy woofery i tweetery do przodu http://allegro.pl/helix-dark-blue-db-52-1-13cm-tweeter-fv-rzeszow-i1800259056.html
    n
    ie zostawiaj fabrycznych tweeterów bo są cięte na inne częstowtliwości niż helixy i będzie to źle grało , albo będzie czegoś za dużo albo za mało

zapomnij o pie*dolnięciu z drzwi tylnych bez wygłuszania, kup wzmacniacz + skrzynkę do bagażnika

ten zestaw z linku sobie odpuść hertze nie zagrają pod samym radiem a pyle to żal, wywalisz 500zł i różnicy nie usłyszysz

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    jak nie chcesz wygłuszać to tak jak napisał kolega wyżej , wsadź helixy woofery i tweetery do przodu http://allegro.pl/helix-dark-blue-db-52-1-13cm-tweeter-fv-rzeszow-i1800259056.html
    n
    ie zostawiaj fabrycznych tweeterów bo są cięte na inne częstowtliwości niż helixy i będzie to źle grało , albo będzie czegoś za dużo albo za mało

zapomnij o pie*dolnięciu z drzwi tylnych bez wygłuszania, kup wzmacniacz + skrzynkę do bagażnika

ten zestaw z linku sobie odpuść hertze nie zagrają pod samym radiem a pyle to żal, wywalisz 500zł i różnicy nie usłyszysz

Bez wygluszenia wykopu nie bedzie ale z wygluszeniem zagralyby bez problemu. Kolejna kwestia ze te Hertze kosztuja na allegro mniej niz 300zl nowe wiec to przesadzona cena.
    Wymiana glosnikow i zostawienie ich pod radiem w nie wyglusznych drzwiach to strata czasu , subwoofery w dziurawych drzwiach ? Szukasz 6' subow freee air o mocy 50wat ?
    Kolego mozna zrobic cos co zagra w cenie 600zl ale nie idac ta droga co ty masz zamiar. Nie masz wiedzy a masz kase daj to fachowcowi do zrobienia , nie masz wiedzy i kasy nie rob albo kup w tej cenie bosa ( choc nie wiem czy do twojej fury dostaniesz za takie srubki ) Ma byc z sensem i ma grac 200zl gluszenie 300glosniki i zbieranie na radio i wzmaka.

p.s Drzwi sie nie wyglusza i nie wytlumia bo to zeby nie trzeszczaly ( choc tekst o tym ze tobie trzeszczenie nie przeszkadza mnie rozbawil) tylko po to sie to robi aby stworzyc obudowe pozornie zamknieta dla glosnikow A po co nie powiem chcesz miec wykop z glosnikow w drzwiach taki zeby sub nie byl potrzebny wyglusz i posluchaj