Jak w temacie. Pękło mi ramię przy klapce wlewu paliwa (widoczne na zdjęciach), próbowałem skleić specjalnym klejem do plastików i klejem na gorąco i nic. Zna ktoś jeszcze jakiś środek lub sposób naprawienia tego. Czy pozostaje mi Allegro lub bazar.
Jak w temacie. Pękło mi ramię przy klapce wlewu paliwa (widoczne na zdjęciach), próbowałem skleić specjalnym klejem do plastików i klejem na gorąco i nic. Zna ktoś jeszcze jakiś środek lub sposób naprawienia tego. Czy pozostaje mi Allegro lub bazar.
Klej dwuskładnikowy - distal lub cuś podobnego, schnie dobę ale trzyma extra jakby pęknięcia nie było![]()
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 12-10-2011 o 16:06
a spawanie plastików??
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Spawanie raczej nie pomoże. Miejsce mało dostępne a poza tym klapka jest z kompozytu wzmocnionego włóknem więc ciężko by to było zespawać. Proponuję rozebrać, wyczyścić i zastosować poxipol szary lub dwuskładnikowy klej z wurth'a.
Łatwiej skleić metal niż różnej maści tworzywa sztuczne . Przerabiam to prawie na co dzień w pracy .
Jeden plastik sklei "kropelka" za 1,5zł a inny trzeba kleić klejem za 105zł.
Też bym się skłaniał jak kolega wyżej do kleju dwuskładnikowego.
Jeśli jest możliwość to dołóż cienką łatkę na klejone powierzchnie .
Moja Bella
To jest chyba 'lany plastik" więc spawanie nic nie da. Pęknięte części wyglądają trochę jak gąbka taki biały porowaty plastik. Spróbuję klejem dwuskładnikowym jak proponujecie a jak nie to trzeba szukać na aukcji
kolego nie baw sie kupisz na alegro druga za 20 zl
Bez problemu skleisz to za pomocą maty i żywicy. Przed klejeniem przetrzyj mocno obie części papierem ściernym tak żeby były szorstkie.
miałem to samo. Odkręciłem pozostałą część od samochodu i ładnie w domciu poxipolem skleiłem. Przez noc przeschło i już ponad pół roku się trzyma.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.